Lietuvoje naujas etapas: įžeidžiantys komentarai sulauks teisėsaugos dėmesio  (31)

Europos žmogaus teisių fondas (EFHR) džiaugiasi, kad LR institucijos ir teisėsauga vis atsakingiau nagrinėja nusikaltimus padarytus internetinėje erdvėje. EFHR jau kelerius metus vykdo kampaniją prieš diskriminuojančius komentarus internete, kurios tikslas yra sugriauti įsigalėjusią nuomonę, kad žmonės, kurie virtualiojoje erdvėje įžeidžia kitų orumą, yra nebaudžiami. Džiaugiamės, kad teisėsauga vis aktyviau įsitraukia į kovą su nusikaltimais internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geru pavyzdžiu yra programišiaus, 2010 m. sunaikinusio Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos internetinį puslapį, byla.

20-metis kaunietis buvo nuteistas pagal LR Baudžiamojo kodekso 196 str. 1 dalį ir pripažintas kaltu dėl neteisėto poveikio elektroniniams duomenims. Programišius neneigė, kad sunaikino mokyklos interneto puslapį. Teismo nuosprendžiu jis turės dirbti viešuosius darbus (50 val.) bei atlyginti turtinę žalą (10 tūkst. LT).

EFHR džiaugiasi, kad vis dažniau pavyksta nustatyti internetinių nusikaltėlių tapatybę. Tai suteikia viltį, kad EFHR kampaniją prieš diskriminuojančius komentarus internete bus efektyvesnė. Iki šiol, EFHR pastangomis diskriminuojančių komentarų autoriams buvo skirtos 35 bausmės. Tokių bylų laimėjimai įrodo, kad nusikalstamoji veika internete negali likti nebaudžiama.

EFHR ragina visus, pastebėjusius diskriminuojančius komentarus bei darbo skelbimus internete, susisiekti su EFHR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(16)
(2)

Komentarai (31)