Viename svarbiausių Rusijos energetinių projektų Bulgarija ir Serbija spaudžia stabdžio pedalą  (0)

Sulaukusi pastabų iš Europos Komisijos (EK) Bulgarija stabdo dujotiekio „South Stream“ projekto darbus. Bulgarijai pasitraukus iš dujotiekio „Pietų srautas“ statybų, priversta yra trauktis ir Serbija, Serbijos naujienų agentūra „Tanjug“ cituoja valstybės vicepremjerę Zoraną Michailovič.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bulgarija yra mazgas, todėl, kol tęsis pokalbiai tarp Bulgarijos ir Europos Sąjungos bei Rusijos ir Europos Sąjungos, mes taip pat susilaikysime. Arba tol, kol Rusija pakeis maršrutą. Bet kuriuo atveju tai reiškia, kad turime atidėti darbus“, – sakė ji.

Praėjusį trečiadienį Europos Sąjunga paprašė Bulgarijos sustabdyti projektą. Europos Komisija nori įsitikinti, kad projektas yra rengiamas laikantis Trečiojo energetikos paketo.

Be to, Briuselis įtaria, kad Bulgarija pažeidžia Europos Sąjungos taisykles, kurdama konkursų taisykles, palankias Bulgarijos ir Rusijos įmonėms.

Bulgarijos premjeras Plamenas Orešas sekmadienį pranešė apie projekto stabdymą: „Gavome pastabų iš EK. Todėl nusprendėme sustabdyti dujotiekio projekto tolesnius darbus. Sprendimas dėl šio projekto ateities bus priimtas atsižvelgiant į konsultacijų su Briuseliu rezultatus“.

Neseniai EK paragino Rusiją stabdyti Ukrainą aplenksiančio dujotiekio „South Stream“ projektą, kaip prieštaraujantį Europos Sąjungos (ES) Trečiajam energetikos paketui.

2,4 tūkst. kilometrų ilgio „South Stream“, kurį pradėta tiesti pernai gruodį, yra strategiškai svarbus „Gazprom“ projektas. Jis leistų pumpuoti dujas į ES, aplenkiant Ukrainą. Iš Rusijos per Juodąją jūrą nutiestas vamzdynas Bulgarijoje skiltų į dvi atšakas. Viena jų būtų tiesiama į Graikiją ir Italijos pietus, o antroji – per Serbiją, Vengriją, Austriją į Italijos šiaurę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: