Rusija rengia atsaką dėl JAV karių Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-06-11 16:15
Čia Arns bandė aiškinti, kad tai užsienio šalių kariuomenė Lietuvoje atėjo, kad čia pretekstas agresijai, bet šiaip tai reiktų nepamiršti, kad Ukrainoje ir Baltarusijoje irgi Rusijos kariuomenės yra.
arthappyuphere 2014-06-11 16:20
o aš visalaik maniau, kad jei tema tau aktuali tai ją ir vertinti. Ir vertinimas dėl kokių nors konkrečių priežasčių būna teigiamas arba neigiamas. Bet gal aš klystu, gal vertinti reikėtų tik kada tai pratybos, jos tarptautinės ir jas kaip ir visiems vertinti visalaik nepalankiai gal gana į vatą vynioti
Plikas 2014-06-11 16:22
Pabandyk paspėlioti, dėl kokių priežaščių taip elgiasi Lenkija ir Lietuva.
AlvydasR 2014-06-11 16:54
trumpas situacijos vaizdas į aprašytą net nepanašus. Eeuropa su NATO plečiasi į rytus, bet netikėtai Ukraina sutarties nepasirašo. Skubiai organizuojamas Maidanas ir nuverčiamas prezidentas blogietis. Rusai mato kuo tai kvepia ir bando išlaikyti įtaką šitam regione. Europa su NATO rėkia ant viso pasaulio, kokie blogi rusai. Pabandykime įsivaizduoti, kad tarkim rusai sudaro su meksika karinį aljansą ir su savo lėktuvais tankais ir laivais amerikos pasienyje praveda karines pratybas.. Labai norėčiau pažiūrėt, kaip ramiai sėdėtų amerikonai.
Skeptikas 2014-06-11 17:15
Paskutinis retorinis klausimas. Kaip atrodo, ar kelia Baltijos šalys kokią grėsmę Baltarusijai ir Rusijos galybei, net ir su keliais "Leopard 2" danų tankais ?
Skeptikas 2014-06-11 17:25
Bla, bla... Kur įrodymai, kad kas nors padėjo organizuoti iš šalies Maidano įvykius ? Na neskaitant rusų snaiperių, kurie šaudė civilius su šalmais, molotovo kokteliais ir XX a. pr. vintofkėmis. Bet tai irgi neįrodyta. Gal pervaj kanal pačiulbėjo ? O kuo vaišina "taikūs civiliai" Ukrainos pajėgas Slovenske ir Donetske ? Naujausiais ginklais, kurių dar neturi net reguliarioji Rusijos kariuomenė. Pvz. zentinis raketų kompleksas 9K333 „Verba“. Meksika niekad nebus alianse su Rusija, nes mato kokia subinė dabar yra Kuba.
arthappyuphere 2014-06-11 18:01
mano aprašytos situacijos vaizdas rikiuojasi kažur po tamstos žodžių ,, ... kokie blogi rusai", bet jo visiškai neaprašėt. Man mano aprašytas situacijos vaizdas nesikeičia nes: Europa su NATO plečiasi į rytus, taip kaip ir Rusija plečiasi į vakarus. Bet Ukrainai taip kaip ir Lietuva yra dviejų skirtingų jėgų fronto linijoje, su galimybe pačiai pasirinkti kelią kuria ji nori vystytis toliau. Taip ir būtų pati pasirinkus jei ne rusų sulaužyti susitarimai, kurie ir perkėlė diplomatiją iš dialogų į karines pratybas ir jiems suteikė kitą prasmę.
deivis 2014-06-11 19:08
Man net juokinga kaip Arns teisina Rusiją. Net nesiginčykite su tokias žmonėmis.
arthappyuphere 2014-06-11 19:26
Daug žmonių šiame portale užsuka paskaityti komentarų tikėdamiesi rasti kompetetingų nuomonių. Nepaslaptis kad komentarai formuoja nuomonę ne mažiau už patį straipsnį. Jei bus palikti vien balti arba vien juodi gali iškilti rizika skaitančiajam susipainioti ir pamiršti kritiškumą
andriulis 2014-06-11 19:27
Kaip ten ta maža plonytė linija neutralių vandenų? http://www.dailymail.co.uk/news/article ... royer.html O paskaičius rusų spaudos apie šį įvyki, susidaro įspūdis jog "oh leidom prišikti iš baimės anglam" taip jiems ir reikia. Visi ploja katutes ir galvoja apie NATO kaip apie bedantę sistemą, bet kai NATO atsiunčia kelis lėktuvus piktinasi kažkokiais nepamatuotais verkšlianimais.
mykolas 2014-06-11 19:40
Tas NATO tik gadina Lietuvos santykius kaimynais. Suomiai turi daug kartų ilgesnę sieną su Rusija ir jokių NATO jai nereikia. Palaiko gerus dalykiškus santykius su Rytų kaimynu ir neturi problemų. O Lietuva, nesugebėjusi atsiskirt nuo Rusijos nei energetikoj, nei eksporte, kaip bedantis šuva vis taikosi jai įkąst, bet belieka tik loti.
Arns 2014-06-11 19:47
Reikėtu žinoti, kad Kuba baudžiama sankcijomis už tai, kad po revoliucijos nuvertė JAV statytinių rėžimą bei konfiskavo turtą. Kaip ir Irano atveju, kai islamistai išvijo pastatytą valdyti šachą. Būtent todėl net nėra kalbų apie kažkokius bent politinius, jau nekalbant apie ekonominius ryšius tarp valstybių. O žinant, kad praktiškai viso Šaltojo karo laikotarpiu, beveik visa P. Amerika buvo proamerikietiškų diktatorių valdoma, Š. Amerikos žemyne JAV vykdyta blokada bei jos labai įtakota Europa stengėsi neturėti jokių ryšių, nenuostabu, kad valstybė vystėsi daug prasčiau nei būtu galėjusi, net ir komunizmo sąlygomis.
andriulis 2014-06-11 19:53
Tu gal skaityti: "Suomija yra viena rusofobiškiausių šalių Europoje po Švedijos ir Baltijos valstybių“, - Suomijos laikraščiui sakė S. Markovas." "Jūsų žiniai, Baltarusija jau senai (2009) su Rusija pasirašiusi sutartį" Seniai 2009 metais
kestutisz 2014-06-11 20:08
Sunku "draugauti" su priešiška valstybe, ypač tokia kuri yra ir realiai puolusi, ir vis dar laiko okupavusi dalį teritorijos.
Arns 2014-06-11 20:10
Penki metai jau laiko tarpas, ypač jei kas siekia susieti įvykius su Ukrainos padėtimi, jau nekalbant apie tai, kad tuo metu nutiko daug įvykių: 1) į Europą atsirito krizė ir visiem pradėjo trūkti lėšų 2) buvo JAV aktyviai stumiamas priešraketinės gynybos skydo idėja, su nuolatinių JAV karių pajėgų baze Lenkijoje 3) tais pačiais metai pradėta KSSO kurti NATO greitojo reagavimo komandas KSOR, taip apjungiant organizacijos narių karines pajėgas į reagavimui įvykius.
andriulis 2014-06-11 20:30
Į Europą atsirito krizė, tai rusai nutarė taupyti lėšas ir karines pratybas pradėjo rengti su baltarusais? Ar rusijoje pinigų netrūko? Antras: Dėl pinigų stygiaus lenkai norėjo priešraketinės gynybos? nes JAV siūlė lenkams daug pinigų. Tą bandai surišti? Trečia: Pradėti kurti daliniai po eilinių blevyzgojimų jog NATO maža mergaitė. Kai ta mergaitė pasirodo yra vyras, tuomet tokie blevyzgojimai kaip tavo atsiranda rusijos spaudoje. Beje nežinau kaip atsiimsi visus savo senus išsisukinėjimus: http://www.delfi.lt/news/daily/world/is ... d=65016827
Arns 2014-06-11 20:56
. Nors net jei atsiųstų ginkluotės, kaip kad Sirijos atveju viešai daro Saudo Arabija, galėtume laikyti šalies pozicija, o ne intervencija, apie kurią nuolat bandote įteigti. O, kad į tokius Unian pranešimusreaguoja tik Lietuva, nenuostabu. Užeini į BBC, CNN, Euronews svetaines, tai nė netalpina, nes nieko nei naujo nei svarbaus nepasakoma.
immortallt 2014-06-11 21:17
Tai vat Arns, būtent, Rusija pyko, nes apriboja jos puolamosios kariuomenės pajėgumus. Viskas tuo ir pasakyta, iš ko yra ta agresija. Rusija pyksta, kad Europos bombarduot negalės.
Arns 2014-06-11 21:32
Kirtiklis 2014-06-11 23:03
Pasiskaityk "Veide" ir kitur kokie ten puikūs santykiai, kad net galvoja stoti į NATO. Suomija, netinkamas pavyzdis..