Parduodamas pirmasis pasaulyje skraidantis dviratis (Video)  (0)

Internete, „Hammacher.com“ parduotuvėje, jau galima įsigyti pirmąjį pasaulyje skraidantį dviratį. Prie įprastinio dviračio rėmo yra pritvirtintas priekabos modulis su parasparniu, dvitakčiu benzininiu varikliu ir propeleriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai ši transporto priemonė išleidžia parasparnį, sąlyginai galingas variklis ima sukti trijų menčių propelerį, pagamintą iš anglies pluošto, ir sukuria traukos jėgą, kuri leidžia parasparniui skristi iki 40 km/h greičiu. Skelbiama, kad šis skraidantis dviratis yra skirtas skraidymui nedideliame (iki 1200 metrų) aukštyje. Maksimalus skrydžio nuotolis siekia maždaug 120 kilometrų. Dviratis gali kilti ir leistis praktiškai nuo bet kokio lygaus paviršiaus. Žemėje, suprantama, jis tampa tikru dviračiu: kadangi jo plotis tėra 1,2 metro, sudėjus į specialų skyrių parasparnį šiuo dviračiu galima važinėti gatvėmis. Pats dviratis ir priekabos rėmas, laikantis variklį bei propelerį, sumontuotas ant 50 cm ratų su guminėmis padangomis. Dviratį galima sulankstyti, jis telpa automobilio bagažinėje. Rėmas pagamintas iš kokybiško aliuminio lydinio, dviratis sveria vos 30 kg.

Tiesa, entuziastus turėtų gerokai atvėsinti kaina: dviratis parduodamas už 45 000 JAV dolerių. Kita vertus, būtų naivu tikėtis, kad rinkoje po kurio laiko nepasirodytų nepalyginamai pigesni, galbūt Azijoje pagaminti panašių skraidančių dviračių klonai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(15)
(3)
(12)

Komentarai (0)