Būtina pamatyti: vingiuočiausia pasaulyje gatvė (Video)  (0)

Bene gražiausias Jungtinių Amerikos Valstijų miestas San Fraciskas turistus traukia ne tik tokiomis vietomis, kaip garsusis saloje įkurtas Alkatrazo kalėjimas, kabantis Auksinių Vartų tiltas ar visuomet šurmuliuojanti Žvejo prieplauka. Šalia šių labiausiai lankomų turistinių vietų yra dar vienas objektas, kuris sutraukia tūkstančius turistų iš viso pasaulio – visame pasaulyje kreiviausia vadinama Lombardo gatvė (Lombard Street).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš San Fracisko skiriamųjų bruožų – kalvos ir jomis vingiuojančios siauros ir raitytos gatvelės. Paklaidžioti jomis – tikras malonumas. Tiesa, galintis atimti žadą. Ne tik dėl grožio. Gatvelės be galo stačios ir vinguriuoja taip, kad geras fizinis pasiruošimas būtinas. Lombardo gatvės ruožas vaizdingoje Rusų kalvos teritorijoje ne tik pat kreiviausias, bet turbūt ir pats žinomiausias visame San Fransicke. Nuo kalvos netoli Hyde ir Leavenworth gatvių besidriekianti Lombardo gatvė pasaulinę šlovę pelnė dėl savo aštuonių staigių zigzaginių posūkių. Tokiu būdu gatvė nutiesta tam, kad nesijaustų staigus kalno nuolydis. Stataus nuolydžio gatvė, kuria pavojinga eiti, per metus sutraukia tūkstančius turistų. Ją ypač pamėgę adrenalino ištroškę dviratininkai. Turistais ne visuomet patenkinti gatvės gyventojai suskaičiavo, kad per valandą Lombardo gatve pravažiuoja net 350 transporto priemonių. Beje, maksimalus šioje gatvėje leidžiamas greitis – vos 8 kilometrai per valandą. Dėl šios priežasties Lombardo gatvė dažnai vadinama ne tik pačia vingiuočiausia, bet ir lėčiausia miesto gatve.
1922 metais nutiesta Lombardo gatvė turistus ypač pradėjo traukti po to, kai vingiuotoje kelio dalyje buvo nufilmuotas ne vienas Holivudo filmas. Pavyzdžiui, “Kas naujo, daktare” su aktore Barbara Streisand, režisieriaus A.Hitchcoco šedevras “Svaigulys”, televizijos serialas “San Francisko gatvės”.

Jei daugiau nei 800 tūkstančių gyventojų turinčiame San Franciske viešėsite šią vasarą, nepamirškite, kad savaitgaliais vingiuotu keliu eismas bus ribojamas. Šią vasarą miesto valdžia nusprendė atsižvelgti į gyventojų skundus dėl didžiulio turistų skaičiaus ir jų nederamo elgesio bei imtis veiksmų -- garsiąją gatve eismą apribojo.

Siekiant išvengti spūsčių ir nelaimingų atsitikimų Lombardo gatvė savaitgaliais bus atidaryta tik pėstiesiems ir čia gyvenančių žmonių transporto priemonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Ernesta Vinevičiūtė
(14)
(5)
(9)

Komentarai (0)