Gigantiškas „HP“ iššūkis: sukurti visiškai naujos architektūros ir nepalyginamai galingesnius kompiuterius (Video)  (8)

Skelbiama, kad „Hewlett-Packard“ kompanija kuria naujus galingus kompiuterius, kuriuose realiai bus išbandomi naujausi „HP Labs“ tyrėjų padalinio techniniai sprendimai – memristoriai ir „Silicon Photonics“ technologija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu naujuosius kompiuterius „HP“ įvardija tiesiog naudodami pavadinimą „Mašina“ (angl. Machine) bei teigia, kad jie atstovauja visiškai naujos architektūros kompiuterių grupę. Būtent „HP Machine“ gali pakeisti dabartinius didžiulių duomenų centrų kompiuterius į vieną šaldytuvo dydžio „mašiną“. Vis dėlto panašu, kad šio didžiulio perversmo kompiuterių rinkoje gali tekti palaukti keletą metų, o galbūt net ir iki šio dešimtmečio pabaigos. Viskas grindžiama tuo, kad „HP“ komanda norėdama pasiūlyti šiuos sprendimus rinkai, visų pirma turi įveikti labai daug technologinių iššūkių laboratorijos sąlygomis. Geriausias to pavyzdys, kad viskas nevyksta taip greitai kaip norėtųsi gali būti prieš keletą metų pristatyti „HP Moonshot“ serverių sprendimai. „HP Moonshot“ – tai naujos kartos mažų galios sąnaudų serverio sprendimas, kuris taip pat skirtas keisti visuomenės supratimą į didelių patalpų reikalaujančius šiuolaikinius duomenų centrus. „Moonshot“ pateikti į rinką taip pat prireikė daugiau laiko nei buvo planuota, tačiau „HP“ iki dabar nėra pateikusi jokių oficialių atskaitų kokias pajamas pavyko gauti iš šių naujos kartos mažos galios sąnaudų reikalaujančių serverių. Taigi kol kas lieka pakankamai neaišku ar kur kas ambicingesnis projektas „HP Machine“ yra vertas jam paskirto laiko ir investicijų. Nepaisant to, jau dabar yra žinoma, kad „HP Machine“ bus pakankamai plonas, naudos naujos kartos memristorių pagrindu kuriamas atminties technologijas ir didelės spartos silicio fotoninius sujungimus bei taip pat pasižymės visiškai nauja pačios „HP“ bendrovės kuriama operacine sistema. „HP Machine“ kūrimo procesas jau vyksta apie pusantrų metų. Būtent tai yra siejama su technikos direktoriaus Martino Finko tapimu „HP Labs“ tyrėjų padalinio vadovu. Šis žmogus aiškiai yra pasiryžęs šį produktą pristatyti rinkai arba priešingu atveju privalės pripažinti savo ir jo komandos didžiulę nesėkmę.

Vertinant „HP Machine“ galimybės būtinai dar kartą reikia paminėti memristorius. Šiuolaikinių atminties technologijų, tokių kaip DRAM naudojimas, tampa didžiule problema. Inžinieriai tiesiog jau beveik nėra pajėgūs plėsti DRAM atminties galimybių dėl neišvengiamų pasireiškiančių fizikinių ir kitų reiškinių, todėl dabartinės kompiuterių atmintys pradeda tapti esminiu faktoriumi, kuris stabdo kompiuterinės technikos tolimesnį spartos didinimo procesą.

Memristoriai yra įvardijami kaip vienas iš kelių galimų pakaitalų. Būtent jie gali pakeisti šiuolaikinių kompiuterių architektūros principus bei dabartinį informacijos saugojimo kietuosiuose diskuose poreikį. Kitaip sakant panaudojus memristorius kietųjų diskų poreikis išvis dingsta, kadangi visa informacija gali būti saugoma naujos kartos realios prieigos atmintyje, kuri nereikalauja papildomų kompiuterio operacijų norint pasiekti vartotojo informaciją.

Žinoma, visiškai nauja skaičiavimo architektūra reikalauja ir naujos operacinės sistemos. Būtent dėl to „HP“ ir dirba prie „Machine OS“ platformos kūrimo proceso. Tikėtina, kad ši operacinė sistema bus atviro kodo bei galbūt taps bet kokių gamintojų naujos architektūros pagrindu veikiančių kompiuterių pagrindine sudedamąja dalimi.

„HP Machine“ projektas žavi ne visus ekspertus. Štai kompanijos DELL programinio padalinio vadovas John Swainson apskritai šį projektą pavadino „juokingu“, praneša puslapis Computerworld. Jo nuomone, skaičiavimų sistemų, tokių kaip procesoriai ir atmintis, bazinius elementus galima keisti, kartu išsaugant suderinamumą su dabartine programine įranga. O radikalios permainos, kurias sumąstė kompanija HP, vargu, ar kam nors patiks - pasak John Swainson, naujoms architektūroms skirtą programinę įrangą kurti nuo nulio – ne pati geriausia idėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai (8)