Sukurtas superkondensatorius, puikiai atlaikantis lankstymą ir įkrovimo/iškrovimo ciklus  (0)

Raiso universiteto (JAV) mokslininkai sukūrė lankstų jonistorių su nikelio elektrodu, kurio storis sudaro maždaug 0,25 mm. Šis jonistorius gali daug greičiau įsikrauti, lyginant su tradiciniais ličio jonų akumuliatoriais, be to, jis yra lengvas, savikaina nedidelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų teigimu, jį galima naudoti tokiuose įrenginiuose, kaip išmanieji telefonai, laikrodžiai, o taip pat sveikinimo atvirukai. Toks jonistorius gali tapti lankstiems termoeletriniams arba ličio keramikiniams elementams, rašo puslapis Design News.

Norėdami sukurti jonistorių, mokslininkai ant pagrindo patalpino nikelio sluoksnį, o vėliau jame išėsdino 5 nm poras. Po to, kai sluoksnis būdavo nuimamas nuo pagrindo, tarp gautų elektrodų būdavo „įspraudžiamas“ elektrolitas – polivinilo spirite esantis kalio hidroksidas.

Gauto superkondensatoriaus matmenys gali būti lengvai padidinti, antra vertus, tą patį galima padaryti, padidinus sluoksnių skaičių.

Po eilės atliktų testų paaiškėjo, kad maždaug 3 kvadratinių centimetrų jonistorius sugeba išsaugoti 76 proc. savo pirminės talpos po 10 000 įkrovimo/iškrovimo ciklų bei 1 000 sulenkimų, o tai leidžia kalbėti apie pakankamai didelį patikimumą.

Mokslininkai jau veda derybas dėl technologijos komercinio panaudojimo, tačiau neaišku, kaip greitai pasirodys mobilūs įrenginiai su perspektyviais jonistoriais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (0)