Ukraina reikalauja Rusijos paaiškinti, kaip jos raketiniai kompleksai pakliuvo į Donbasą  (6)

Ukraina kreipėsi į Rusiją, reikalaudama paaiškinti, kokiu būdu nešiojamieji zenitiniai raketiniai kompleksai „Igla“ iš Rusijos karinės bazės pateko į teroristų Rytų Ukrainoje rankas, skelbia unian.net.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienių reikalų ministerija skelbia, kad yra gautos nuotraukos, liudijančios, jog Donecke ir Luhanske teroristai naudoja rusų zenitinius raketinius kompleksus „Igla“.

Birželio 6 dieną atrėmus teroristų ataką Donecko srityje mūšio vietoje buvo rasta šio ginklo dėžė. Joje buvę dokumentai liudija, kad šis ginklas nuo 2001 metų buvo naudojamas Rusijos kariuomenės Krasnodaro srityje. Paskutinis įrašas šiuose dokumentuose skelbia, kad ginklas šių metų balandžio 12 dieną buvo saugomas Rusijos kariuomenės sandėlyje.

Taigi, dar balandžio 16 dieną ginklas buvo Rusijos kariuomenės žinioje, o jau po dviejų mėnesių jį naudojo teroristai Ukrainoje, puldami pasienio postą.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija pažymi, kad šis faktas ne tik įrodo, jog Rusija aktyviai dalyvauja įvykiuose Ukrainoje, bet ir pažeidžia tarptautinius susitarimus dėl nešiojamųjų zenitinių raketinių komleksų saugojimo ir perdavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(59)
(4)
(55)

Komentarai (6)