„Google Glass“ išmokė vogti PIN kodus  (0)

Dėvimos elektronikos įrenginiai, turintys vaizdo kameras, kelia rimtą pavojų skaičių slaptažodžiais apsaugotai prieigai prie banko kortelių bei įvairių nešiojamųjų įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, tokie dėvimi įrenginiai, kaip „Google Glass“ išmanieji akiniai, gali pavogti bankomato klaviatūra renkamą PIN kodą paprasčiausiai žiūrint į jį iš 3 metrų nuotolio.

Apie tai pranešė Masačusetso Lowello universiteto (JAV) specialistai, ketinantys savo tyrimo rezultatus pristatyti kompiuterių saugumo konferencijoje „BlackHat“. Šio universiteto mokslininkai sukūrė programą, kuri analizuoja žmogaus pirštų padėtį ant bankomatų ar kitų įrenginių klaviatūros PIN kodų įvedimo metu.

Pirštų judėjimą, pasak tyrimo autorių, eksperimento metu fiksavo įvairių tipų vaizdo kameros, įskaitant ir tas, kurios integruotos į „Google Glass“ akinius bei kitus dėvimus įrenginius. Skirtingai nuo, pavyzdžiui, prie bankomato stovinčius žmones filmuojančių nešiojamųjų vaizdo kamerų, išmaniuosiuose akiniuose integruotos kameros yra praktiškai nepastebimos, o tokius akinius nešiojantys žmonės aplinkiniams nekelia įtarimo.

Pasak tyrėjų grupei vadovavusio profesoriaus Xinwen Fu, eksperimento metu naudotos vaizdo kameros, įskaitant ir „Google Glass“, padedamos specialios programinės įrangos daugiau nei 90 proc. atvejų teisingai automatiškai atpažino bankomate renkamus PIN kodus maždaug 3 metrų atstumu. Įdomu, kad tai pavyko padaryti net ir tais atvejais, kai žmogaus akys be išmaniųjų akinių net neįžiūri klaviatūra renkamų skaičių ar raidžių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(39)
(0)
(39)

Komentarai (0)