Tinkamu laiku, tinkamoje vietoje - internetinė televizija Hromadske.tv  (0)

Naujosios technologijos keičia televizijų veidą. Šiandien tereikia interneto, keleto darbuotojų ir minimalių investicijų. Vienam tokiam projektui – Hromadske.tv – Ukrainoje sėkmingai startuoti padėjo ir kilę neramumai šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Televizija, kurios ateitimi niekas netikėjo, – taip šio projekto iniciatoriai šiandien prisimena primuosius žingsnius. Jie tikri, kad tai – ateities televizija, kurios eteryje jau šiandien vis daugiau muzikos, daugiau ir pramoginių laidų.

Pirmosios internetinės televizjos transliacijos planuotos vos dviem valandoms per parą, antroji tokia turėjo būti būti Ukrainos sutarties su Europos Sąjunga pasirašymas pernai lapkritį Vilniuje. Tačiau į Rusiją sprukusiam Viktorui Janukovyčiui atsisakius dėti parašą, ir dėl to kilus neramumams Kijeve, naujos televizijos eteris nenutrūko kone du mėnesius.

„Turbūt būtų buvę sunkiau, ir viskas klostytųsi ilgiau, pagal verslo planą. Dabartinis nacionalinės Ukrainos televizijos vadovas – šio projekto dalyvis. Per strateginius susirinkimus fantazavome, kad po trejų metų mes, kaip visuomeninė televizija, turime pradėti vadovauti pirmąjam nacionaliniam kanalui. Bet jau po keturių mėnesių televizijai vadovauja mūsų žmogus. Mes stipriai aplenkėme laiką“, – apie sėkmę LRT televizijai sakė Hromadske.tv žurnalistas Sergijus Grišinas.

Šimtus tūkstančių žiūrovų per pirmas dienas, o po savaitės – milijono peržiūrų pasiekusios televizijos eteryje iki šiol nėra reklamų, laidos neturi remėjų. Jos vadovai sako kitaip elgtis negalintys – jie egzistuoja tik iš gyventojų paramos. Kievienas prisijungęs internetu gali paaukoti norimą sumą.

„Daug kas abejojo – internetinė televizija, be dažnių ir ne televizoriuje – kas tą žiūrės. Ir, žinoma, mums pasisekė, kad mūsų eterio pradžia sutapo su Maidano pradžia. Mes buvome pirmieji, kurie iš karščiausių vietų transliavome su planšetėmis, tiesiog iš gatvės, todėl mus taip ir žiūrėjo“, – Maidano įvykių įtaką žiūrimumui nusakė S. Grišinas.

Šiandien tai ne tik internetinė televizija – dalis jos programos jau šiandien transliuojama nacionalinės televizijos eteryje.

„Daugelis manėme, kad, pasibaigus Maidanui, baigsis ir televizija, bet dabar mes jau kuriame muzikines programas. Aš filmuoju dokumentiką, jau darome istorinę programą. Siekiame, kad tai būtų tikrai visuomeninė programa, kur būtų vaikiškos, šviečiamosios programos, o ne tik politika, naujienos“, – teigė Hromadske.tv vedėjas Bohdanas Kutiepovas.

Projekto iniciatoriai tikina, kad eteriui užtikrinti užtektų ir dviejų žmonių, nors paprastai programa rūpinasi iki šešių.

Giedrius Vitkauskas, Edvardas Špokas, LRT televizijos naujienų tarnyba

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Giedrius Vitkauskas
(9)
(0)
(9)

Komentarai (0)