Foxconn vadovas: kompiuteriai ir išmanieji telefonai jau praeitis, o lenkti ekranai - apskritai nesąmonė  (0)

Įvairiais vertinimais, iš Apple produktų surinkimo gaunamas lėšos sudaro apie 40-50% visų Foxconn gaunamų pajamų. Iki 2013 m. tai buvo vienas sparčiausiai augančių verslo krypčių. Tiksliau, sparčiausiai augo brangių įrenginių sektorius, kuriame Apple nesutikdavo rimtos konkurencijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau 2013 m. viskas pasikeitė. Brangių išmaniųjų telefonų pardavimai krito. Atitinkamai ir Foxconn ėmė keisti savo strategiją, pranešė puslapis Computerworld.

Susitikęs su akcininkais ir investuotojais, kompanijos Foxconn generalinis direktorius Terry Gou pranešė, kad nešiojamų kompiuterių ir kitų įrenginių surinkimas kompanijai daugiau nėra pagrindine vertybe. Nuo šiol prioritetu tampa robototechnika, dėvimą elektronika, elektromobiliai ir „debesų“ tarnybos. Pastarosios, beje, paaiškina anksčiau sudarytą sąjungą su amerikiečių kompanija HP dėl „debesų“ platformų kūrimo.

Iš dėvimos elektronikos krypties Foxconn vadovas išskyrė įrenginius, kurie padeda sekti žmogaus sveikatos būseną. Vėliau ši kryptis daugeliu atvejų priklausys nuo „debesų“ tarnybų plėtros, tai ai kryptys bus plėtojamos kompleksiškai.

Robotams pirmame jų plėtros etape taip pat prireiks „debesų“. Deja, jiems dar ilgai neužteks savojo intelekto. Netolimoje praeityje Foxconn kartu su japonų kompanija Softbank darbavosi prie roboto Pepper. Tai buvo savotiškas elektroninis kompanionas, turintis paįvairinti senjorų ir šiaip vienišų žmonių gyvenimą. Tokie robotai atpažįsta emocijas ir sukuria bendravimo iliuziją.

Elektromobilių atžvilgiu Foxconn turi ypatingų planų. Iki šiol kompanija gamindavo elektroniką, skirta Tesla Motors automobiliams, taip pat akumuliatorius, skirtos Kinijos automobilių kompanijoms. Naujausias Foxconn projektas – tai nuosavo elektromobilio projektas, kurio metu bus bandoma sukurti transporto priemonę, kainuosiančią ne daugiau 15 tūkst. JAV dolerių.

Išjuokė telefonus su išlenktais ekranais

Foxconn vadovo Terry Gou susitikime su investuotojais neapsiribojo vien tik komentarais apie kompanijos ateities planus. Puslapio Computerwold teigimu, T. Gou gana ironiškai pasisakė apie išmaniuosius telefonus, kurie turi išlenktą ekraną ir kuriuos siūlo P. Korėjos elektronikos gigantai Samsung bei LG.

Jei tikėti Foxconn generalinio direktoriaus pastebėjimais, didžiausia kritika išlenktų išmaniųjų telefonų atžvilgiu savo laiku skambėjo iš pačių gamintojų pusės. Viename iš profilinių renginių T. Gou nepatingėjo pasiteirauti vienos iš korėjiečių kompanijos atstovų, kam apskritai reikalingi išmanieji telefonai su išlenktu korpusu?

Atsakymas Foxconn vadovą tiesiog šokiravo – buvo pastebėta, kad tokius išmaniuosius telefonus patogiau laikyti kelnių galinėje kišenėje, kadangi įrenginys atkartoja atitinkamos kūno dalies formą.

Sprendžiant į pateiktų užuominų, pokalbis įvyko prie kompanijos LG stendo, kadangi būtent šis gamintojas išlenkė ilgąją LG G Flex ekrano dalį.

Foxconn generalinio direktoriaus nuomone, panašios asociacijos nepuošia vieno didžiausių pasaulyje ekranų gamintojų. Terry Gou suabejojo ir darbo su išlenktais ekranais patogumu – jo teigimu, tokia forma tik iškreipia vaizdą.

Reikia pažymėti, jog savo pastangas Foxconn šiuo metu bando sukoncentruoti išmaniųjų telefonų kamerų tobulinimo srityje. Kompanija planuoja išleisti mobilų įrenginį su 35 MP kamera, kuri neišsikištų už korpuso ribų. Tiesa, kokio storio bus tokio išmaniojo telefono korpusas, Foxconn vadovas kukliai nutylėjo.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(8)
(9)

Komentarai (0)