Parodyta, kokius „kankinimus“ bandymų laboratorijoje patiria nauji HP kompiuteriai  (7)

Kompanija Hewlett-Packard (HP) surengė ekskursiją po savo mokslines laboratorijas. Ekskursijoje dalyvavo žurnalistai ir analitikai, kuriems teko garbė pamatyti „išbandymų kamerą“ – vietą, kurioje robotai ir patys mokslininkai tiesiogine to žodžio prasme laužo elektronikos įrenginius tam, kad padarytų juos geresniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

HP technologas Hunt Hodge priešais svečius demonstratyviai atsistojo ant planšetinio kompiuterio ElitePad tam, jog tai gali padaryti: visa HP produkcija – nuo stacionarių kompiuterių iki serverių – pereina seriją žiaurių išbandymų, ir tik po to, kai inžinieriai įsitikina produkcijos pakankama ištverme, jie patenka į rinką. Testų serijos metu ieškoma silpnų konstrukcijos bei medžiagų vietų, taip pat nustatomi atitikimai (arba ne) industriniams standartams. Laboratorijoje HP Labs galima rasti daugybę įrenginių, kurie lanksto, suspaudžia, purto ar net sušaldo įrenginius. Egzistuoja patalpos, kuriose imituojamas darbo dideliame aukštyje arba ypač didelės drėgmės zonose, ir netgi kambariai, kuriuose pilna dulkių. Vieni robotai savo „pirštais“ nuolat baksnoja klaviatūras, atverčia ir uždaro nešiojamų kompiuterių ekranus (25 000 kartų per 7 dienas). Bandomi ne tik patys įrenginiai, bet ir jų pakuotės. Bandymų laboratorijos yra buvusios kompanijos Compaq būstinės patalpose. Pastarąjį kompiuterių gamintoją HP įsigijo 2002 m. Masyvų kompleksą sudaro dešimt pastatų, daugumą kurių sujungti uždarais perėjimais. Iš viso šioje vietoje dirba apie 10 000 žmonių.

Šiuo metu HP turi finansinių sunkumų, o tokios vietos išlaikymas kainuoja ne vieną milijoną, tačiau kompanija įsitikinusi, kad lėšos išleidžiamos ne veltui. HP technologas Hunt Hodge paaiškino, kad kokybiška ir patikima produkcija privers vartotojus grįžti prie Hewlett-Packard produkcijos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (7)