Ateitis, kuri laukia Google Glass  (0)

Portale CNet pasirodė ištraukos iš Babak Parviz pasirodymo viename iš renginių. Šis žmogus nuo nesenų laikų vadovauja Google Glass kūrėjų komandai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš vyriausiojo kūrėjo išsakytų frazių galima padaryti išvadą, jog Google nelaiko savo akinių idealiu ir išbaigtu produktu, tačiau visai patenkinta tuo „evoliucijos“ etapu, kurį pavyko pasiekti šiuo metu. Babak Parviz įsitikinęs, kad po 15 metų žmonės gatvėse ant galvos nešios vienus ar kitus įrenginius.

Akiniai Glass – tai dar vienas Google bandymas sumažinti laiką, skirtą informacijos paieškai. Jei dabar tai vidutiniškai trunka apie 10 sekundžių, tai šį rodiklį ketinama sumažinti iki sekundžių dalių. Dėvimos elektronikos įrenginiai bus artimi žmogui, nes pasiūlys ne tik patogią sąsają, tačiau studijuos savininko pomėgius ir įpročius.

Žinoma, toks artimas vartotojo bei mobilaus įrenginio santykis atveria prieš Google naujas finansinių pajamų galimybes. Babak Parviz teigė, kad užteks tiesiog pažvelgti į bandelių prekybos vietą, o akinių ekrane pasirodys aktualios kainos ir konkrečios firmos specialūs pasiūlymai.

Tolimesni darbai numato, jog bus padidintas dėvimos elektronikos naudojimo patogumas, taip pat akumuliatoriaus darbo laikas. Idealiu atveju technologija turėtų tapti „permatoma“ žmogui, t.y. ji neturi būti pastebima. „Išmanieji“ akiniai vizualiai daugiau nesiskiria nuo „kvailų“, kaip ir laikrodžiai. Norint pasiekti užsibrėžtus tikslus, teks atlikti proveržį fotonikos ir optikos srityse.

Kad dėvima elektronika greičiau reaguotų į vartotojų užklausas, reikės „debesyse“ įdiegti galingesnę aparatinę įrangą. Taip pat būtina optimizuoti sąveikos su įrenginiu būdus – Google aktyviai tobulina balso komandų ir gestų atpažinimo sistemas. Tokiu būdu, Google dar turi daug ką nuveikti, bet pirmasis žingsnis ją pilnai tenkina.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: