Kinijos žiniasklaida: išmanieji telefonai „Apple iPhone“ kelia „grėsmę nacionaliniam saugumui“  (0)

Kinijos valstybinis transliuotojas CCTV apkaltino JAV technologijų milžinę „Apple“, kad ji kelia grėsmę nacionaliniam saugumui dėl išmaniųjų telefonų „iPhone“ galimybės fiksuoti vartotojo buvimo vietą konkrečiu laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Funkcija „Dažnai lankomos vietos“, kurią vartotojai gali bet kada įjungti arba išjungti, gali būti naudojama renkant „nepaprastai jautrius duomenis“ ir netgi šnipinėjant valstybės paslaptis, sakė Pekine įsikūrusio Liaudies viešojo saugumo universiteto Interneto saugumo instituto direktorė Ma Ding.

Įjungus tą funkciją, telefonas renka informaciją apie vartotojo dažniausiai lankomas vietas, pagal kurią pasiūlomi rekomenduojami kelionės maršrutai.

Penktadienį parodytame interviu Ma Ding sakė, kad tokia programinė įranga kelia susirūpinimą dėl privatumo pažeidimo, kaip pavyzdį pateikdama žurnalistą, naudojantį tokį išmanųjį telefoną.

„Galima išsiaiškinti, kuriose vietose jis lankėsi, kur ėmė interviu. Galima netgi pamatyti, kokias temas jis nagrinėja: politikos arba ekonomikos“, – aiškino ekspertė.

Funkcija „Dažnai lankomos vietos“ buvo įtraukta į „Apple“ operacinę sistemą „iOS 7“, kuri naudojama naujausios kartos „iPhone“ išleistuose nuo 2013 metų rugsėjo.

„Negi CCTV tik dabar tai atrado?“ – klausė vienas nepatiklus komentatorius Kinijos socialiniame tinkle „Sina Weibo“.

Nuogąstavimai dėl galimų privatumo pažeidimų taip pat atspindi abipusį nepasitikėjimą tarp JAV ir Kinijos – abi šalys kaltina viena kitą didelio masto kibernetiniu šnipinėjimu.

Buvusio JAV žvalgybos kontraktininko Edwardo Snowdeno (Edvardo Snoudeno) paviešinta informacija rodo, kad Vašingtonas vykdo didelio masto šnipinėjimą Kinijoje, o šį mėnesį buvo pranešta, kad Kinijos kompiuteriniai įsilaužėliai įsibrovė į sistemas, kuriose saugoma informacija apie JAV federalinius darbuotojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (0)