Kaip „gydyti“ subraižytą apsauginę „Sony Xperia“ ekrano plėvelę? (Video)  (8)

Kodėl „Sony“ ant geriausių savo telefonų ekranų klijavo apsauginę plėvelę, taip ir liko neaišku – labai keista, kai prabangus „Gorilla“ stiklo telefonas dar apklijuotas kažkokia plėvele, kuri lyg ir saugo stiklą nuo skilimo, tačiau susibraižo nuo mažiausio prisilietimo prie raktų ar laidų. Paplūdimio smėlis tiesiog žudo puikų ir nebijantį vandens telefoną. Gera žinia – „Sony Xperia Z2“ ekranas plėvelės nebeturi. O nelaimėliai, subraižę savo „Xperia Z1“ , gali problemą lengvai išspręsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iškart įspėjame: šis sprendimas pažeidžia „Sony“ garantinius reikalavimus, tad naujam telefonui geriau nupirkti gerą dėklą ir atidžiai saugoti ekraną nuo sąlyčio su kietais daiktais. Tiems, kas plėvelę jau subraižė, teks rinktis – grožis arba garantija. Pati „Sony“ ekrano plėvelės keitimo paslaugos nesiūlo, tad lieka imtis saviveiklos. Pirmiausia reikės nulupti senąją subraižytą plėvelę. Geriausia tam naudoti skalpelį, aštriu jo kampu atsargiai užkabinti plėvelės kampą. Lengviausia tai padaryti viršutiniame telefono krašte, kur yra garsiakalbio tarpelis. Atsargiai atlupus plėvelės briauną, toliau ji nusiplėšia gana lengvai. Iškart įspėjame: „Sony“ logotipas atspaustas ne ant stiklo, o ant plėvelės, tad nulupsite ir jį. Lieka labai švariai nuvalyti stiklą, ir jau turite gražų, nesubraižytą telefoną be jokios plastikinės plėvelės? Dar ne.

Po plėvele esantis stiklas nepadengtas jokiu apsauginiu sluoksniu, tad itin smarkiai trauks pirštų atspaudus ir nešvarumus. Yra kelis galimi sprendimai.

Paprasčiausias – pavaikščiojus po parduotuves rasti savo modeliui skirtą apsauginę ekrano plėvelę ir ją priklijuoti. Deja, laimėsite nedaug – ji braižysis, blogins matomumą, gali atsiklijuoti...

Kitas – nusipirkti specialiai gaminamą stiklinę apsaugą. Lietuvoje neradome kas ja prekiautų, tačiau interneto parduotuvėse „Amazon“ ar „Ebay“ jų nemažai, tad pasirinkus už kokius 20 svarų (dar kokius 5 kainuos atsiuntimas) galima nusipirkti gerą ir, atidžiai sekant instrukcijas, priklijuoti. Deja, toks stiklas bent 0,4 mm pastorins jūsų telefoną, be to, labai sunku atspėti, kuris yra geras, o kuris – tik pigi imitacija.

Taigi geriausia nulupus plėvelę ekraną padengti specialiu riebalus, drėgmę ir purvą atstumiančiu skysčiu, kuris sukietėjęs saugos ekraną apie metus. Jei nerasite tokio Lietuvoje, išmėginę užsienio žurnalistai labiausiai siūlo skystą apsaugą „Crystalusion“, kuri dar saugo ir nuo bakterijų.

Perkant nurodytoje svetainėje su atsiuntimu į Lietuvą vieno ekrano apsaugos komplektas kainuos 13,24 eurus (apie 46 litus). Prieš padengiant tokiu skysčiu ekraną itin svarbu nuvalyti jį taip, kad neliktų nė dulkelės. Paskui dar kartą nuvalyti visą telefoną pridedamu valomuoju skudurėliu ir galiausiai padengti (vėlgi visą telefoną) trinant jį skystyje sudrėkinta servetėle.

Viską atlikę pagal instrukciją, telefono nelieskite bent 12 val. – paskui apie metus stiklas bus atsparus riebalams, o ir nuo dužimo susidariusi apsauga šiek tiek gins. Taigi turėsite nesubraižytą, gražų „Sony“, tik be kompanijos logotipo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(19)
(9)
(10)

Komentarai (8)