Mozilla pristatė Mozjpeg 2.0  (0)

Kompanija Mozilla pranešė, kad išleido naują JPEG formato failų suspaudimo instrumentą Mozjpeg. Naujoji versija Mozjpeg 2.0 leidžia paveiksliuką sumažinti vidutiniškai 5%, jei lygintume su dabar naudojamu standartu JPEG, tuo tarpu geriausiu atveju suspaudimo lygis siekia 15%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atskirai paimtam galutiniam vartotojui vieno ar kelių paveiksliukų suspaudimas 5-15% didelės reikšmės neturės, tačiau dideliems Interneto puslapiams, tokiems kaip Facebook, tai leis žymiai sumažinti duomenų srautą.

Kūrėjai iš Mozilla teigia, kad jų tikslas yra sutrumpinti puslapių krovimosi laiką, ypač tuomet, kai juose yra daug vaizdinės medžiagos. Mozjpeg 2.0 veikia ne tik su progresyviu JPEG formato variantu, bet ir baziniu.

Prie naujos Mozjpeg versijos prisidėjo ir socialinio tinklo Facebook specialistai, kurie jau pradėjo testuoti naująjį instrumentą. Kompanijai Mozilla buvo skirtas $60 000 finansavimas, kad darbai būtų tęsiami ir toliau, o ateityje pasirodytų ir versija Mozjpeg 3.0.

Formatas JPEG, kuriam yra jau daugiau nei 20 metų, šiuo metu turi nemažai konkurentų. Pavyzdžiui, Google yra pristačiusi standartą WebP, kuris sukurtas kaip video formato VP8 atšaka. Tačiau kompanija Mozilla jau buvo atlikusi ne vieną tyrimą ir parodė, kad naujieji formatai (WebP, JPEG XR ir kt.), neturi esminių pranašumų prieš tradicinį JPEG.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: