Google stoja į kovą su programišiais: Project Zero  (0)

Kompanija Google pranešė subūrusi tyrėjų komandą, kuri vadinsis Project Zero. Pastarosios užduotis – interneto erdvės apsauga nuo įvairių grėsmių, įskaitant hakerių atakas ir pažeidžiamumus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-07-21 Google stoja į kovą su programišiais: Project Zero  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie pastarąją iniciatyvą pranešama oficialiame Google tinklaraštyje. Analitikų teigimu, toks sprendimas yra gana logiškas, kadangi didžioji dalis kompanijos veiklos susiję būtent su internetu, įskaitant garsiąją paieškos sistemą su reklamos verslu, kuris yra pagrindinis pajamų šaltinis.

Google mano, kad visi vartotojai internete turėtų dirbti be baimės, kad jų kompiuteriai bus atakuojami hakerių ar vyriausybinių specialiųjų tarnybų. Juo labiau, kad kiekvieną dieną girdime apie pavogtus slaptažodžius, kreditinių kortelių duomenis ir t.t.

Visa tai vyksta dėl rimtų interneto technologijų pažeidžiamumų, kurie kartais metų metais išlieka paslaptyje, o jų nesužino net IT specialistai. Tokiu būdu, Google iniciatyva atrodo savalaikė, ypač po nesenų įvykių su Open SSL protokolu.

Iki šiol Google taip pat skyrė nemažai jėgų ir resursų saugumo klausimams internete spręsti, tačiau dabar šia problema užsiims speciali komanda. Jai teks ieškoti silpnų vietų ne tik konkrečiuose programinės įrangos produktuose, bet ir Internete apskritai.

Ar pasiteisins iniciatyva Project Zero, parodys tik laikas, o kol kas Google ieško specialistų, kurie galėtų dirbti naujai buriamoje komandoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai (0)