JAV žvalgyba: laineris numuštas Ukrainos sukilėlių iš Rusijos gautomis raketomis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-07-21 21:17
Ir prispausti Putiną pripažinti visišką pralaimėjimą Rusijoje, nieko nedaryti, kai bent žodžiais (kas kartota rusams) remtiems separatistams, karš kailį viešai svetimos kariuomenės ar patiekta moderniausia ginkluote... Jei tą leistu Putinas, jam atsistatydinimas per kelis mėnesius garantuotas. Jei neleis, arba ginkluotė viešai arba Rusijos armija tiesiogiai įžengs į Ukrainą "daryti tvarkos", tik jau iš savų pozicijų. Tad jei norisi pabandyti pažiūrėti ar pakeltu mestą pirštinę, galima surizikuoti paaukoti iki galo ukrainiečius. Sakoma, kad kažkada, kartą iš šimto bandymų, suveikė taip sprendžiant konfliktus.
FoToN 2014-07-22 01:15
----
sub 2014-07-22 15:17
Manau kad Rusijos armija nežengs į Ukraina, o jei žengs - tai ir praloš, vien dėl to separatistai pakolkas geriausias įrankis šiuo metu Rusijai. Jei rusų armija žengia į Ukraina, į Ukraina žengia ir vakarai, ko manau Rusija visiškai nenori. Jei ne tas keleivinis lėktuvas, vakarai nedrįstų, o dabar yra priežastis, EU šalys pyksta. Kaip visada, rusai patys sau susigadino reikalus, su pačių separatistiniu įrankiu ir dar labiau paskatino Europą netylėti.
Arns 2014-07-22 15:42
sub, tai ir reikalas toks, kad jei Rusija įžengia tiesiog "šiaip", nemažai daliai žmonių, kuriems bent didžioji dalis ukrainiečių suvokiami kaip "broliška tauta", jau būtu Rusijos agresija prieš Ukrainą. Tačiau jei kažkas pradeda karą , Rusijos neatėjimas į pagalbą būtu suvokiama kaip mažų mažiausia vyriausybės klaida. Tad didesnis eskalavimas konflikto vienaip ar kitaip gali priversti Rusiją tiesiogiai įsikišti, nori jos vadovybė to ar ne. Kas bus, dar matysim. Tie kurie "lojo", loja ir toliau. Kurie piktinosi, tie toliau piktinasi. Žaibais svaidosi tik JAV, kuriai sankcijos nieko nekainuoja, bet tolygiai taip veikiant ir Europai, galima sulaukti ir neramumų jau nekalbant apie kai kurių šalių, ar jos sektorių, totalius bankrotus. O kas dėl šiaip reakcijos, tai atsiversk http://www.bbc.com/ http://www.nytimes.com/ http://www.lefigaro.fr/ ir t.t. Ten tiekos straipsnių, kiek pilna Lietuvos žiniasklaidoje, nėra. Taip buvo, kol naujienos buvo šviežios. Dabar toliau šviežiena - kasdiena naujos Gazos aukos. Tad nepanašu jog koks nors lūžis visuomenėse įvyko. Taip aukos blogai, dar blogiau jog ne visai idealiai viskas vyksta, jei kažkas prisipažintu, gal jau net būtu viskas ir nurimę.
sub 2014-07-22 16:06
Na matai tos tariamos "broliškos tautos" įsikišimo nori tik Ukrainos pasienis, t.y. buvusios (dabar RF) teritorijos dalys, kuriose pagrinde rusakalbiai, RF prijaučiantys. Rusija nesikiš, nes bijo vakarų rimtesnio įsikišimo. Sankcijas pavadinsiu juokais pakolkas. Rusija gali įsikišti, tos tautos nenuspėsi, bet tada kada jai bus naudonga, kad apgintų savo pozicija. Jai reikai priežasties įsikišimui. Jei tai būtų Rusijos lėktuvas krites pasienį, galima buvo tikėtias įsikišimo, dabar aptys prisidirbo. Na, stengiuosi daugiau užsienio žinių žiūrėti, pastaruoju metu bbc daugiausiai, nereikia man tų šaltinių priminti. Žinau kad Lietuvos žiniasklaida perdėta gana stiprokai, čia vyrauja skambios antraštės ir prastas turinys dažnokai, bet pasitaiko ir perliukų, protingų straipsnių. Filtruojam srautą ir neskaitom bet kokių trolių. JAV tegul svaidosi savo žaibais Rusijai, prisijungus Europai Rusiją greičiau nugesintų ir bankrotai labiausiai Rusijoje gresia, kurios turtuoliai sukišę savo pinigus į EU bankus. Opiausia problema Europoje - dujų tiekimas, bei artimujų rytų apsauga. Na o Gazos ruožas - čia kita tema, nors būtų galima diskutuoti ir suvesti šiuos du incidentus, kas čia žino kieno kortomis kas žaidžia. Gazos ruožas jau sena problema, ten amžini nesutarimai dėl religijos. Gal klystu, bet religija gadina žmonėms gyvenimus ypač Gazos ruože. O Rusijos/ Ukrainos atveju tai pozicinis, ideloginis karas.
Arns 2014-07-22 16:36
sub, neįsižeisk, bet skaitymos problemos labai kenkia mūsų diskusijai. Juk jau minėjau, kad NATO ginkluotės ar net karių įsikišimas smarkiai didintu tikimybę jog Rusija turėtu reaguoti oficialiai, ir tikrai eiliniams rusams nepaaiškinsi kodėl tik žodžiais ginami vietiniai bei prisileidžiama NATO prie pat sienų, ir dar už Juodosios jūros laivyno užnugarį. Tai jei skaitai, ir skaitei kur kas seniau (tarkim kas vyko dingus MH370), tada turėtum pastebėti jog didelio skirtumo nėra. Tuo pačiu su kiekviena diena mažėja šansas jog bus reikalaujama kuo ryžtingesnių veiksmų. Emocijos praeina ir pradedama racionaliau skaičiuoti, ir dauguma mato tik didelį minusą sau, o skirtumas ar pjaunasi Ukrainoje, ar Sirijoje, ar Izraelyje ar jau pamirštoje Libijoje neaktualus, ypač kai kraštas valstybė. Nesupranti, kad JAV su Rusija vos ne milijonais prekiauja, o Europos ir Rusijos santykiai jau šimtai milijardų. Tad smūgis būtu kartu ir visai ES. Pvz kodėl "Mistral" niekaip neatidedamas? Ogi todėl, kad be šito "pakibtu" visa šios pramonės srities šaka Prancūzijoje. Didžioji Britanija jau irgi praktiškai nieko nebegali pastatyti, nes senai nebėra poreikio ir uždaromos statyklos. Praktiškai tik viena, ir tai su klausimus ar greitu laiku nebus uždaryta. Štai dėl to ir nėra tiek drąsos kirsti smarkiai sankcijomis, nes žino jog politinės krizės baigiasi, o pradėjus eiliniams skaičiuoti pinigus, krenta valdžios galvos (ką rodo EP rinkimai, tradicinės partijos jau didelėj krizėj ir taip, už per dideli kišimasi į svetimas valstybes bei kitų mylėjimą labiau nei savų)
sub 2014-07-22 19:16
O man kaip tik atrodo, kad po lėktuvo numušimo Europa labiau sukruto. Olandija ypač, Anglija palaiko Olandiją. Ukraina svarbi tiek pat kiek Baltijos šalys manau. Nauja narė EU ir NATO. Why not? O tų pačių karinis įsikišimas gal suprotintų Maskvą. Nors Maskvos, t.y. Putino nenuspėsi — reitingų kritimas jam turbūt baisesnis karas, nei su Ukraina ar Vakarais.
Arns 2014-07-22 22:05
Sub, tai sukruto tiek kiek katastrofa reikalauja. Panašu Vokietija su Prancūzija atitoko ir jau didelių sankcijų nebenori, o britai jau nuleido rankas ir didelių sankcijų nesitiki pasiekti. Iš olandų pareiškimų iš vis nelabai girdisi... Tad realu, kad kai ateis laikas priimti sprendimus, pokyčių didelių nebus. Kam svarbi Ukraina? Lenkija, Lietuva aišku norėtu, bet Europoje skurdžių ir banditų per akis. Visi žino kokia padėtis net taikioje Ukrainoje, o po Bulgarų išsišokimų, kai dėl korupcijos teko net visas dotacijas atimti... Be to tie patys ES pareigūnai atvirai sako, kaip kad naujasis EK vadovas Jean Claude Juncker, kad bent penkis metus nebus jokių naujų narių, net jei Škotija atsiskirtu, jai nelabai atsivertu durys. Juk euroskeptikų tik daugėja su kiekvienais rinkimais, ir ES centralizmo idėja kuo toliau tuo labiau grimzta užmarštin, tad dar viena narė, neturtinga narė, gali galutinai paskandinti braškantį ES laivą. Būtent todėl, toliau asociacijos sutarties vargu ar žengs Ukraina, jau nekalbant to, kad reiktu atitikti europietiškus standartus, ir dar visų valstybių pritarimo sulaukti.
sub 2014-07-23 11:23
Pritariu dėl to, kad „biedna” nauja narė braškančiai sąjungai gal ir nelabai reikalinga. Bet geografinių įtakos zonų pasiskirstime ir krašto apsaugos požiūriu ši šalis naudinga ir Nato ir tai pačiai EU. Tik laikai ne tie.