Išmanieji su pirštų atspaudų skeneriais - atgyvena! Ateitis priklauso DNR analizės technologijai  (0)

Monrealio Politechnikos mokyklos (Kanada) mokslininkai, bendradarbiaudami su kompanijos Corning specialistais, darbuojasi prie naujos kartos sensorinių ekranų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie turės eilę permatomų daviklių, kurie galės nustatyti ne tik žmogaus temperatūrą, tačiau ir atlikti DNR analizę, rašo puslapis Mashable.

Naujoji technologija leis nustatyti žmogaus kūne esančio cukraus lygį, informuoti apie kitus sveikatos rodiklius, atlikti bendrą organizmo būsenos monitoringą. Tai reiškia, kad vartotojams nereikės įsigyti specialių apyrankių ar vis populiarėjančių dėvimos elektronikos įrenginių – jų funkcijas galės atlikti išmanieji telefonai arba planšetiniai kompiuteriai.

Corning ekspertų teigimu, nauja technologiją numato lazerio naudojimą, o gauta informacija vėliau bus perduodama infraraudonųjų spindulių pavidalu. Specialūs davikliai nukreips signalą reikiamu maršrutu – analogiškai vyksta elektros energijos perdavimas laidais.

Dabartinė technologija nėra visiškai nauja, tačiau ji išsprendžia vieną iš svarbiausių problemų – anksčiau buvo fiksuojami per dideli praradimai, šviesos signalui skverbiantis per permatomą erdvę. Dabar duomenų perdavimo efektyvumas išaugo daugiau nei dešimt kartų.

Projekto dalyvių teigimu, nauja technologija gali būti naudojama ne tik mobilioje elektronikoje, tačiau ir buitiniuose prietaisuose, taip pat biomedicinoje – čia davikliai galės būti integruojami į įvairiausius stiklinius paviršius. Kadangi Corning yra gerai žinomo Gorilla Glass apsauginių stiklų kūrėja, galima tikėtis, kad pažangi technologija serijiniuose produktuose pasirodys greičiau, nei buvo galima tikėtis anksčiau.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)