Britų valdininkai persės į elektromobilius Tesla Model S  (4)

D. Britanijos vyriausybė svarsto įsigyti 150 elektromobilių Tesla Model S, kurie leis plėtoti anksčiau priimtą sprendimą – eksploatuoti ekologiškai švarų automobilių parką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašų sprendimų jau yra priėmusi Kinijos vyriausybė, kuri neseniai pareiškė, kad apie trečdalis visų valstybinių transporto priemonių privalo turėti elektros energija varomus motorus.

Nors elektromobilių Tesla Model S įsigijimas ir eksploatavimas kainuos mažiausiai $85 000, tačiau britų vyriausybės, besirūpinančios aplinkosauga ir švariu oru, tokios išlaidos nelabai jaudina.

Pranešama, kad elektromobilių įsigijimui ketina skirti maždaug $8,5 mln. biudžeto lėšų, už tiek ketinama įsigyti apie 150 elektromobilių Model S.

D. Britanijos vyriausybė atitinkamai pasirūpins ir elektromobilių įkrovimo stotelių infrastruktūra. Tiesa, visos šalies mastu reikės pakankamai daug investicijų, todėl naujas pirkinys gali priversti imtis toli siekiančių investicinių projektų.

Priminsime, kad Tesla Model S bazinis modelis su pilnai įkrautais akumuliatoriais gali nuvažiuoti 260 km, taip pat siūlomi variantai su padidintos talpos baterijomis, kurios leis nuvažiuoti 370-480 km.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (4)