Skelbiama, jog dėl iPhone 6 pabrangs konkurentų išmanieji telefonai  (2)

Kompanija Apple planuoja išleisti rekordinio dydžio iPhone 6 partiją šio išmaniojo telefono debiuto pradžioje, o tai gali neigiamai paveikti konkurentų produkcijos kainas. Apie tai praneša puslapis PhoneArena, remdamasis šaltinių iš Kinijos pateikiama informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau jau rašėme, kad Apple iš savo partnerių užsakė maždaug 70-80 mln. iPhone 6 (kalbama apie 4,7“ ir 5,5“ ekraną turinčias versijas), kuriuos tikimasi parduoti iki 2014 m. pabaigos. Palyginimui: iPhone 5S ir 5C pardavimai startavo su 50-60 mln. egzempliorių.

Analitikų teigimu, jei iPhone 6 pradinis tiražas iš tikrųjų bus toks didelis, Apple konkurentai, tokie kaip Sony, Motorola, Microsoft ir BlackBerry, gali būti priversti padidinti savo būsimų flagmanų kainas apie 5-10%.

Pabrangimo priežastis gana paprasta – tie kontraktiniai gamintojai, kurie savo didžiąją gamybinių pajėgumų dalį skirs iPhone 6 gamybai, negalės aprūpinti reikiamu išmaniųjų telefonų skaičiumi kitų kompanijų. Jei paklausa išliks stabili, o pasiūla mažės, turėtume stebėti augančias kainas.

Bene saugiausiai gali jaustis tie Apple konkurentai, kurie turi savų gamybinių pajėgumų, kartu nesinaudoja kompanijos Foxconn paslaugomis. Tarp tokių galima paminėti Samsung ir LG, taip pat eilę didžiųjų kinų kompanijų, tokių Huawei, ZTE, Lenovo ir kt.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai (2)