Kur ir kada naudojami išmanieji laikrodžiai  (3)

Išmanieji laikrodžiai – įrenginiai, po truputį besiveržiantys į mūsų gyvenimus. Jų populiarumas turėtų augti ir toliau – „Google“ neseniai pristatė „Android Wear“, o „Apple“ jau greitai turėtų parodyti „iWatch“ – po kelių metų išmanieji laikrodžiai bus matomi kasdien. Tačiau ar tikrai žinote, kas tai yra ir kur šie laikrodžiai yra pritaikomi kasdieniame gyvenime?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastas funkcionalumas

Praktiškai kiekvienas išmanusis laikrodis turi bazinį funkcionalumą – šie laikrodžiai gali pranešti apie gaunamus skambučius, rodyti pranešimus, SMS žinutes, el. laiškus ir t.t. Dauguma jų taip pat gali būti naudojami muzikai valdyti, atsakyti į skambučius, nustatyti žadintuvą, priminimą kalendoriuje, atlikti kitas nesudėtingas operacijas. Žinoma, tam būtina prijungti savo išmanųjį laikrodį prie telefono naudojant Bluetooth. Išmanusis laikrodis yra išmaniojo telefono aksesuaras, o ne dar vienas atskiras įrenginys!

Išmanusis laikrodis padeda sportuoti

Išmanieji laikrodžiai dažnai turi priėjimą prie jūsų telefono jutiklių ir ryšių – akselerometro, GPS, interneto ir t.t. Todėl naudojantis išmaniuoju laikrodžiu galėsite, pavyzdžiui, naudotis „Runkeeper“ programėle ir stebėti savo nubėgtus atstumus, maršrutus ir jais dalintis socialiniuose tinkluose. Naudodamiesi kitomis programėlėmis galėsite važinėti dviračiu ir matyti išvystytą greitį, deginamas kalorijas ir t.t. Kai kurie išmanieji laikrodžiai netgi turi širdies pulso matuoklį! Todėl jeigu mėgstate sportuoti, išmanusis laikrodis gali tapti nepamainomu daiktu.

Trečios šalies funkcionalumas

Visiškai naujas, ką tik nupirktas išmanusis laikrodis, kaip jau supratote, dideliu funkcionalumu nepasižymi. Visa meilė išmaniajam laikrodžiui atsiranda tada, kai atsidarote programėlių parduotuvę. Ten rasite daugybę programėlių, kurios smarkiai praplės jūsų laikrodžio funkcionalumą – nuo „Feedly“ RSS skaitytuvo ar orų programėlės iki „Flappy Bird“ analogų – šiuo metu visos išmaniųjų laikrodžių programėlių parduotuvės tiesiog klesti. Tikrai rasite bene viską, ko reikia! Bet nepamirškite - programėlių parduotuves turi ne visi išmanieji laikrodžiai. Jos yra sukurtos tik „Sony SmarWatch“, „Android Wear“, „Pebble“, „Samsung Gear“ ir kitiems žinomų brandų laikrodžiams. Būtent dėl šios priežasties nerekomenduojame pirkti pigius, mažai žinomų gamintojų kurtus laikrodžius.

Ar verta pirkti išmanųjį laikrodį?

Jeigu jums dažnai tenka traukti telefoną iš kišenės, kadangi sulaukiate daug pranešimų „Facebook“, „Twitter“ ar kituose socialiniuose tinkluose, dažnai gaunate žinutes ar el. laiškus, daug sportuojate arba tiesiog mėgstate naujoves – taip, išmanusis laikrodis tikrai bus vienas iš tų pirkinių, kurį nusipirkę nepasigailėsite. Tai – puikus daiktas, leisiantis jums sutaupyti marias laiko. Ne dėl to, kad galėsite rečiau traukti telefoną iš kišenės, bet dėl to, kad galėsite lengviau susikaupti ties savo atliekamu darbu (bėgimas, vairavimas, rašymas, programavimas, mokymasis ir t.t.), kadangi nebeliks pagundos vis patikrinti savo telefoną – visi pranešimai bus tiesiai ant jūsų riešo.

Išmaniųjų laikrodžių era dar tik prasidėjo – „Apple“, „HTC“, „Microsoft“ ir daugybė kitų didelių kompanijų dar neparodė savo produktų. „Android Wear“ šiuo metu dar tik pradinėje stadijoje, o šios rinkos lyderiai, „Pebble“, ko gero, ruošia kažką įspūdingo – juk konkurencijos vis daugiau ir daugiau! Todėl ruoškitės – toliau bus tik įdomiau!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: