Telefonams skirti Ultra HD ekranai pasirodys iki 2014 m. pabaigos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2014-08-08 10:40
Geriau laptopams tiek dėmesio skirtų. Dabar grynai vien dideliais skaičiais žaidžia. Prie 400ppi greičiausiai daugiau nei 99% žmonių nemato pikselių be padidinamojo stiklo.
Creatium 2014-08-08 10:47
Ir visa tai visiškai veltui.
Simplicity 2014-08-08 11:38
Ne veltui, o tam kad žmonės pirktų. Šiandien elektroniką ir buitinę techniką parduoda skaičiai (megapikseliai, gigabaitai, hercai, branduolių skaičius ir t.t.). Čia tik Apple gali sau leisti tą patį telefoną, kaip naują produktą, parduoti du kartus— pakanka prie skaičiaus prirašyti raidę „s“.
Splius 2014-08-08 12:24
Labiau turbut nusisneketi nebegalejai? Ko dabar cia prie to Apple'o prikibai? Apple lygiai taip pat tuos telefonus atnaujina kaip ir bet kuris kitas gamintojas...iphone su kiekviena serija nesvarbu ar tai S raide ar didesnis skaiciukas visados rasi nauja cpu,patobulinta ekrana/hardware o jei tau tai nieko nereiskia tai tada buk malonus ir man paaiskink kuom tada skiriasi tarkim koks Galaxy s3 nuo s4 ar s5? Arba kuom skiriasi LG G2 nuo G3?
An0nym0us 2014-08-08 12:30
Vietoj 4K raiškos ekrano man pakaktų 720p raiškos, jei tik prie batareikos talpos pridėtų kokias 1000 papildomų mAh. Apskritai tai 4K raiškos privalumas mobiliakuose nebent tas, kad (beveik) nesimatytų numirusių arba užstrigusių pikselių.
Evaldas 2014-08-08 12:32
Ant TV manau jaustų visi skirtumą tarp FHD ir QHD. Telefonuose seniai skirtumo nebejaučiam su tokiom raiškom. Laikas ant didesnio taupumo eit.
DarkNRG 2014-08-08 12:37
Apple butent ir atsilieka ekranu segmente. 326 ppi yra mazai. Galima pixelius nesunkiai izvelgti, kas daro itakos vaizdo kokybei. Na o kiti gamintojai didindami ppi virs 400 - 450 irgi uzsimineja marazmais.
Evaldas 2014-08-08 12:59
Kiekvienam savo.
Simplicity 2014-08-08 13:33
Na kam taip užsigaut taip, lyg tave asmeniškai ar tavo mamą būčiau įžeidęs? Jei aš tau prieš nosį padėsiu iPhone 4 ir 4s, kiek prireiks laiko, kad pasakytum kuris yra kuris? Bent jau man, iPhone „s“ versijos yra kaip fix'ai, kuriais pataisomos pirmtakuose buvusios problemos. (Pameni, kai išėjus iPhone 4 išlindo problemos dėl ryšio kokybės, nes „vartotojai neteisingai laikė telefoną rankoje“?) Tačiau vartotojams tie atnaujinimai kuo puikiausiai sueina kaip „next best thing“ belaukiant kol skaičiukas persivers. Mano aplinkoje yra nemažai tokių, kurie turimus 4 keitė į 4s (5 į 5s) tik dėl to, kad išėjus „s“ versijai jų turimas telefonas be „s“ morališkai paseno. p.s. Kuo skiriasi Galaxy S3 nuo S4, LG G2 nuo G3 gali pažiūrėti puslapyje gsmarena.com, bet aš net nežiūrėjęs galiu pasakyti, kad skirsis ne tik dizainu, bet ir fiziniais matmenimis (dydžiu), ekrano raiška ir savo funkcijomis.
ISG 2014-08-08 13:34
Man tai gaila zmoniu, kurie priesinasi naujovems Kaip kokie seniai Ar jums nuo to blogiau, kad technologinis progresas leidzia suskurti is ideto geresni ekrana i telefona? Jeigu jums neaktualu, tai sedekit su savo paprastaisiais telefonais ir TYLEKIT, o ne bandykit irodineti, kad kitiems zmonems to nereikia. Jeigu nereikia Jums, tai NEREISKIA, KAD NEREIKIA MAN. Man telefonas yra daugiau nei telefonas, ir kuo jis bus geresnis tuo man bus geriau. Ir as telefonu nedauzau ir nekisu po vandeniu, ir [as mane namie ir darbe nera dulkiu, todel pvz man tie privalumai yra neaktualus, bet as nelenku i komentarus ir NEAISKINU, kad jie nereikalingi, nes jie NEREIKALINGI man. Skirtiengoms zmoniu grupems skirtingi telefonai. Negi sunku suprast.......
FtBall 2014-08-08 14:12
Kai kurie dalykai tobulinami ne iš tos pusės. UHD@6" - gerokai daugiau nei bet koks žmogus gali pamatyt. BET. Daroma ne dėl technologinio progreso, o dėl pinigų. Kaip tik šiandien skaičiau, kad Apple Retina ekranų raiška parinkta būtent taip, jog žmogus su geru(1) regėjimu iš normalaus(30cm) atstumo nebeįžiūrėtų taškų - telefonui ~300PPI. Teko girdėt internetinę meme(?) "never skip a leg day"? Dabar ekranai, CPU super geri, bet programinė įranga, baterijos smarkiai atsilieka. Kaip ir štangų prikilnojus, ranką už koją storesnė.
ISG 2014-08-08 14:17
Na bet tu suprask, kad telefonas susideda is skirtingu komponentu, o skirtingus komponentus gamina skirtingos imones. Viena su kita niekaip nesusijusios. Vienos imones uzsiima baterijomis, kitos ekranais, kitos prog. iranga, kitos dar kitkuo ir tt. Niekas nera kaltas, kad siuo metu ekranai vystosi greiciau nei baterijos. Gal uz keliu metu bus atvirksciai. Bus israsta SUPER talpi baterija, arba galbut net baterija kurios isvis nereiks ikraudinet. Tuomet visi stums ant ekranu: "kodel negalit sukurti nieko naujo". Taip ir sukasi tas technologiju ratas. Siuo metu "ant bangos" yra ekranai, foto kameros, ir tt. Telefonu gamintoju uzdavinys yra i telefono aparata "sugrusti" viska kas SIUO METU yra geriausia. Jei jeigu to nepadrys viena kompanija, ta padarys kita kompanija, ir spek kuri is ju bankrutuos? Manau cia savaime suprantama. Ar tu vistiek su tuo nesutinki? Tu siulai ekranus gaminanciom imonems tiesiog LAUKTI, isleisti darbuotojus, mokslininkus, kurie ties tuo dirba, neapmokamu atostogu? O del ko dirbi tu? Ne del pinigu? O tai del ko? Del ko tu dirbi? Del to paties dirba ir tos imones, del pinigu, del pelno, cia dar labiau savaime suprantama Imone negali paimti ir pasakyti: "Viskas, nuo siol mes dirbsim ne del pinigu". Jinai iskart bankrutuos, dirbandyts tenai zmones atsidurs gatvese. Apie tai nepagalvojat isvis, galvojat tik apie save Ir dar, kaip tu gali sakyti, kad dirbama del pinigu, bet ne del technologiju. Visos technologijos yra susijusios, didesnes rezoliucijos ekranas yra susijes su DAUGYBE technologiniu sprendimu, kurie TIKRAI BUS panaudoti ir kiose srityse. Nepalima paimti ir tiesiog sustabdyti kazkokios srities vystymosi, ir persimesti ant kitos. Be to, YRA telefonu su mazai pixeliu, kas trukdo juos pirkt? Ir jie zymiai pigesni. Yra ismaniu, neismaniu, kokiu tik nori, pasirinkimas dabar praktiskai begalinis. Taigi as isvis nesuprantu kodel zmones putojasi. Ar cia pavydas ar kas?
FtBall 2014-08-08 14:38
Su dauguma teiginių sutinku, pats apie juos net nepagalvojau. Tačiau nepritariu dėl ko dirbama. Technologijas kuria mokslininkai, ir toli gražu ne visiems pinigai svarbu. Kur šiuo metu dirbu, taip, dirbu dėl pinigų, kaip antrakursiui visai gerai turėt darbą, papildomoms išlaidoms, bet daug maloniau yra dirbt universitetui, nors ir už tai beveik nieko nemoka, tačiau pačiam malonu pasidaro, kai žinau, jog padėsiu šimtams ar tūkstančiams studentų.
ISG 2014-08-08 14:44
Visos technologijos yra susijusios, didesnes rezoliucijos ekranas yra susijes su DAUGYBE NAUJU technologiniu sprendimu, kurie TIKRAI BUS panaudoti ir kiose srityse. Negalima paimti ir tiesiog sustabdyti kazkokios srities vystymosi, ir persimesti ant kitos, viskas yra susije
ISG 2014-08-08 14:59
Ant kiek lazinames, kad as paziurejes i tuos telefonus plika akim, pasakysiu kurio raiska didesne o kurio mazesne? Is PIRMO zvilgsnio tu gal ir neizvelgsi didelio skirtumo, bet kuo daugiau naudosies, tuo labiau ryskes skirtumas. Kaip ir VISOSE gyvenimo srityse. Klausimas: kam man moketi uz prastesni ekrana jeigu as galiu moketi uz geresni ekrana? Nes naujas S2 kainavo tiek pat (praktiskai tiek pat) kaip dabar kainuoja S5?
ISG 2014-08-08 15:04
Tai zmonija galetu isgyventi miske, urvuose, isvis BE JOKIU technologiju. Galetu puikiai gyventi ir i menuli nenuskride. Ar cia as per daug MIESCIONISKAI kalbu?
Sigitas.lk 2014-08-08 15:15
Tai zinoma technologijos turi vystitis, taciau turi buti tikslinga ir naudinga kryptis, ir tai yra svarbiausia, o ne bereiksmiu dalyku didinimas. Vietoj PPI didinimo geriau darytu ekranus energetiskai efektyvesnius, sviesesniu, kontrastingesnius ir t.t. BUtu tinkamiau ir naudingiau panaudoti resursai tame, kame tu is kart gali pajusti skirtuma. Idomu butu pamatyt toki "sakalo aki" kuris normaliu atstumu laikydamas FHD telefona matytu kazkokius vaizdo netolygumus aplink ikonas ir t.t. (pikseliza.cija)
Anonimiausias 2014-08-08 16:30
Nu bet jus ir duodat su savo komentarais. O apie ekranus, jo, smagu del technologijos, bet man 4K kiseneje nereikia. Beje apie tuos pikselius kvadratiniame colyje, tai yra paprasta riba 360 ppi ir jus jau nieko nematot, as nezinau kam daugiau, toliau galima tik didziuotis skaiciais nes nieko neiziuri, o ka jau padarysi kad jus su mikroskopais i ekranus ziurit. Svarbu visko pakanka, ekranas ryskus, pakankamai ppi, spalvos geros, matosi is visu kampu, ekrano dydi perkat pagal poreikius ir kisene. Ar ne taip?
Creatium 2014-08-08 17:51
Aš tikrai sutinku, kad telefonai galėtų turėti (tame tarpe ir Apple įrenginiai) kokius 450-500 PPI, nes tai jau būtų visiškai ta riba, kai net akį prie ekrano pridėjęs nebematysi pikselių. Tačiau kam reikia didinti iki 700 ir daugiau? Skirtumo jūs 100% neįžvelgsit, nebent naujas ekranas bus akis deginančio kontrasto ir šviesumo, o senasis - ne. Tačiau tai jau ne PPI klausimas. Taigi, ISG, gali įrodinėti kiek nori - aš tau duodu visišką garantiją, kad tu neatskirtum 700 PPI ekrano nuo 400 PPI nesinaudodamas padidinamuoju stiklu, mikroskopu ar dar kuo.
pozitronas 2014-08-08 19:17
Na jai vaizdas filmuotas su 4k kamera ir poto rodomas per 4k ekrana, ir jai filmuotas hd kamera ir rodomas per hd ekrana, daleiskim ir 6 coliu, skirtuma tikrai matysiu.