Mokslininkai kuria Wi-Fi modulį, kuris neeikvos baterijos talpos  (6)

Vašingtono universiteto (JAV) mokslininkai dirba prie naujos technologijos, kuri vadinasi Wi-Fi Backscatter. Jos esmė – leisti Wi-Fi moduliams, esantiems išmaniuosiuose telefonuose, planšetėse ir mobiliuose kompiuteriuose dirbti praktiškai neeikvojant juose esamų energijos šaltinių. Kitais žodžiais tariant, tokių modulių darbui turėtų užtekti vien tik maršrutizatoriaus siunčiamo signalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijos veikimo principas nėra jau toks sudėtingas: vietoj to, kad bevieliai signalai būtų generuojami nuo nulio, technologija Wi-Fi Backscatter juos tiesiog atspindi, naudodama veidrodžio principą. Tai suteikia galimybę Wi-Fi palaikymą įdiegti tuose įrenginiuose (ir netgi gyvuose kūnuose), kurie neturi integruotos baterijos.

Nežiūrint į tai, kad technologija dar tik kuriama, mokslininkai jau gali pasigirti svarbiais pasiekimais: atspindintys Wi-Fi moduliai dabar gali duomenis perduoti iki 3 Mbit/s greičiu, o jų veikimo nuotolis – iki 2,4 metro. Pažanga akivaizdi, lyginant su rezultatais prieš metus, kai duomenų perdavimo sparta siekė vos 2 Kbit/s.

Mokslininkai įsitikinę, kad jų darbo rezultatas taps rimtu postūmiu, kuriant naujos kartos mobilius įrenginius, kurie galės prisijungti prie Interneto ir praktiškai neeikvoti energijos, kaip tai vyksta šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose, nešiojamuose kompiuteriuose ir kituose mobiliuose sprendimuose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: