Aštuoni mitai apie technologijas, kuriais turite liautis tikėję  (12)

Ar kenkia mobiliojo telefono baterijai, jei ją paliksime krautis visai nakčiai? Ar galime krauti telefoną su planšetinio kompiuterio pakrovėju? Ar daugiau megapikselių visada reiškia geresnį fotoaparatą? Businessinsider.com griauna aštuonis nusistovėjusius technologijų mitus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Kompiuteriai „Macintosh“ negali užsikrėsti virusu

„Apple“ kompiuteriai mažiau pažeidžiami virusų, ypač jei kenksmingos programos sukurtos „Windows“ operacinei sistemai.

Bendrovė buvo linkusi pabrėžti, kokie nepažeidžiami jos kompiuteriai, tačiau 2012 m. virusas užkrėtė tūkstančius „Macintosh“ vartotojų.

2. Naršymas „Private/Incognito“ režimu leidžia vartotojui likti anonimu

„Apple“ vartotojai naršymui internete gali pasirinkti „Incognito“ režimą. „Internet Exporer“ vartotojai gali rinktis „Private“ režimą. Panaši funkcija įdiegta visose šiuolaikiškose naršyklėse, tačiau nereikia apsigauti, kad taip jūs virtualioje erdvėje liekate nepastebėti.

Šios funkcijos iš tiesų neišsaugo jūsų naršymo istorijos, automatiškai neprisijungia prie jūsų paskyrų ir neįsimena jūsų slaptažodžių, tačiau jūsų anonimiškumo toks naršymas negarantuoja.

3. Mobiliajam telefonui kenkia, jei jis kraunamas ilgą laiką

Daugelis vartotojų savo telefonus palieka krautis visai nakčiai. Tai daug ilgesnis laikas, nei reikia baterijai pilnai įsikrauti. Sklando mitas, kad tai kenkia telefonui, o taip kraunamas akumuliatorius tarnaus trumpiau.

Tai tik mitas. Daugelis modernių telefonų naudoja ličio baterijas, kurios nustoja krautis vos tik pasiekusios numatytą ribą.

Akumuliatoriui tai nekenkia, todėl savo telefoną krautis nakčiai galite palikti drąsiai.

4. Kuo daugiau megapikselių, tuo geresnis fotoaparatas

Kuo skiriasi 12 megapikselių ir 8 megapikselių fotoaparatai? Ne tiek jau daug, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Nuotraukos kokybė priklauso nuo šviesos kiekio, kurį sugeba išnaudoti objektyvo sensorius. Kuo jautresnis sensorius, tuo didesnius pikselius jis naudoja, todėl ne tiek svarbus pikselių skaičius, kiek dydis.

5. Telefoną krautis reikia jungti tik tada, kai jis beveik išsikrovęs

Tai taip pat mitas. Ličio baterijoms nekenkia, jei jos pradedamos krauti iki galo neišnaudotos. Daugelio baterijų naudojimo laikas skaičiuojamas įkrovimo ciklais – nuo visiško išsekimo iki pilno įkrovimo, tačiau jis nepriklauso nuo to, kiek dažnai jūs jungsite krautis savo telefonus.

Keli trumpi įkrovimai yra lygūs vienam visiško pakrovimo ciklui.

6. Išmaniesiems telefonams svarbi kuo didesnė ekrano raiška

Žmogaus akis negali nustatyti skirtumo kai ekrano raiška pasiekia 300 taškų colyje ribą. Bendrovė LG šiais metais išleido telefoną „G3“, kurio ekrano rezoliucija 2560×1440 pikselių.

Tai gerokai daugiau, nei įprasta išmaniųjų telefonų rezoliucija (1920×1080 pikselių). Abejojama, ar žmogaus akis pajėgi fiksuoti šį skirtumą įprastose situacijose naudojantis telefonu. Lyginant šiuos telefonus sudėjus šalia, skirtumo pastebėti praktiškai neįmanoma.

7. Galima sugadinti telefoną, jį kraunant planšetės įkrovikliu

„Apple“ tinklalapyje skelbiama, kad ir telefoną „iPhone“ ir planšetę „iPad“ galima krauti tuo pačiu įkrovikliu, tačiau atlikus bandymus paaiškėjo, kad mobiliojo telefono baterijai toks krovimas iš tiesų gali pakenkti.

Tiesa, akumuliatoriaus efektyvumas pradėtų mažėti po metų tokio krovimo.

8. Neverta išjunginėti savo kompiuterio kiekvieną dieną

Kai kurie vartotojai mano, kad reguliarus kompiuterių išjungimas ir įjungimas gali kenkti, todėl jie savo kompiuterį tiesiog užmigdo. Iš tiesų kompiuteriui kenkia jo nuolatinis migdymas. Išjungus kompiuterį jis ne tik nebevartoja elektros energijos, tačiau nesidėvi ir jo dalys. Reguliariai išjungiamas kompiuteris turėtų tarnauti ilgiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(36)
(7)
(29)

Komentarai (12)