Nauja technologija leis baterijas įkrauti dvigubai greičiau (Video)  (5)

Kol įvairios kompanijos ieško būdų, kaip sukurti akumuliatorius su visiškai naujomis medžiagomis ir konstrukcijomis, bei taip pasiekti ilgesnį jų veikimo laiką, kiti stengiasi padidinti dabar egzistuojančių baterijų efektyvumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijos valstijoje (JAV) įsikūręs startuolis Qnovo priklauso būtent antrajai kategorijai. Kompanijos specialistai sukūrė mikroschemų rinkinį QN200 ir programinę įrangą QNS, kuri leidžia sutrumpinti akumuliatoriaus įkrovimo laiką 50%, o kartu padidinti ilgaamžiškumo rodiklį. Vietoj to, kad srovei būtų leista „tekėti nenutrūkstamu srautu“, kompanijos inžinieriai nusprendė panaudoti taip vadinamus energijos paketus, o kartu tikrinti akumuliatoriaus būseną, kad įkrovimo procesas būtų optimalus. Visas įkrovimo procesas gali veikti ir be firminės mikroschemos QN200, tam galima naudoti ir Qnovo sukurtą programinę įrangą. Šiuo atveju visas procesas truks ilgiau, tačiau baterijos ilgaamžiškumo rodiklis vis tiek padidės dėl optimizuoto įkrovimo proceso.

Baterijos monitoringas, pasitelkiant vien tik programinę įrangą, atliekamas kas sekundę, tuo tarpu su Qnovo mikroschema stebėjimas vyksta kas keletą milisekundžių. Stebimas įkrovimo lygis, temperatūra, įkrovimo istorija ir celių būsena. Visa tai leidžia nustatyti optimalų energijos kiekį ir kryptį, kurio reikia mobiliam įrenginiui.

Šiuo metu Qnovo veda derybas su eilę mobilių įrenginių gamintojų. Dalis iš jų ketina pasinaudoti tik programinę įranga, kiti pasiruošę į savo produktus integruoti mikroschemas QN200. Pirmieji telefonai su pažangios technologijos palaikymu turėtų pasirodyti 2015 m.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (5)