Pamirškite „Apple“! „Google“ kompanijai grėsmę kelia rykliai (Video)  (2)

Mokslininkai įrodė, kad aplink veikiančius internato kabelius susidarantį magnetinį lauką rykliai laiko lauku, kurį spinduliuoja potencialus grobis, todėl šie plėšrūnai puola juos ir bando perkąsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto gigantas „Google“ ketina apsaugoti nuo ryklių savo optinio pluošto kabelius, kurie bus klojami Ramiojo vandenyno dugne. Apie tai rašo leidinys VentureBeat.

Norėdama išvengti ryklių daromų nuostolių, kompanija ketina kabelius apvynioti specialia, ypač atsparia aplinkos poveikiui medžiaga, kuri yra analogiška kevlarui, teigė interneto giganto atstovas Dan Belcher.

Prekės ženklu kevlaras pažymėtą medžiagą gamina kompanija „DuPont“. Pažangus sprendimas yra penkis kartus tvirtesnis nei plienas, kuris naudojamas kabelių sutvirtinimui.

Kiek anksčiau kompanija „Google“ pranešė, kad dalyvaus povandeninio internetinio kabelio, kuris bus nutiestas Ramiojo vandenyno dugnu tarp Japonijos ir JAV, klojimo darbuose.

Du kontinentus sujungsiančiame projekte, kuris vadinasi „FASTER“, taip pat dalyvauja tokios kompanijos, kaip NEC, „China Mobile International“, KDDI, „China Telecom Global“, „Global Transit“ ir „SingTel“. Bendra projekto vertė sudaro 300 mln. JAV dolerių.

Žemiau pateiktame vaizdo siužete ryklys bando pragraužti tokio pat tipo kabelį:

 

FACEIT.LT – IT Naujienos

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai (2)