„Paslapčių“ dalinimosi programėlę Secret Brazilijos teisėjas paskelbė už įstatymo ribų  (0)

Brazilų teisėjas nusprendė uždrausti šalyje platinti mobilią programėlę Secret, visa tai motyvuodamas tuo, jog ji leidžia anonimiškai tyčiotis iš kitų žmonių. Apie tai praneša puslapis Mashable.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Secret, kurią prieš pusę metų sukūrė buvę Google darbuotojai, leidžia anonimiškai dalintis pranešimais – „paslaptimis“. Prieiga prie šios tarnybos už JAV ribų buvo suteikta 2014 m. gegužės 21 d., o nuo to laiko populiarumas tik didėja.

Teisėjas savo preliminariame nuosprendyje pareikalavo per 10 dienų pašalinti programėlę Secret iš el. parduotuvių Apple App Store ir Google Play Store. Jis taip pat reikalauja uždaryti tarnybą Cryptic, kuri leidžia dirbti su Secret, iš Microsoft el. parduotuvės, skirtos platformai Windows Phone.

Taip pat buvo išreikštas noras, jog Secret būtų pašalinta iš vartotojų išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių, kuriuose įdiegta ši programėlė. Secret atstovai savo komentarų kol kas nepateikė.

Jei mobilių programėlių parduotuvės neįgyvendins teisėjo sprendimo, jos gali gauti apie 9 000 JAV dolerių baudą už kiekvieną pradelstą dieną, kol Secret nebus pašalinta iš el. katalogų. Tiesa, dar neaišku, ar toks sprendimas išliks galutiniame teisėjo verdikte.

Preliminariame teisėjo nuosprendyje teigiama, kad programėlė Secret pažeidžia Brazilijos konstituciją, kurioje sakoma, jog saviraiškos laisvė negali būti anonimiška. Atitinkamo verdikto priežastimi tapo apsinuoginusio žmogaus fotografija, kuri turėjo prierašą, kad jis yra ŽIV nešiotojas.

Nors Secret ne pirmą kartą kaltinama dėl visiško pranešimų anonimiškumo, pati tarnyba ragina vartotojus suprasti, kad anonimiškumas yra ir tam tikras įsipareigojimas. Tarnybos taisyklės draudžia tyčiotis iš vartotojų, juos persekioti, visa tai suteikia tarnybos atstovams teisę šalinti netinkamą turinį.

Užsiregistravę tarnyboje Secret vartotojai gali siųsti anonimiškas žinutes, skaityti kitų publikacijas. Jei programėlė bus integruota į išmaniojo telefono kontaktų knygą, bus leista nurodyti savo buvimo vietą, programėlė suteiks galimybę skaityti draugų ir jų draugų, taip pat netoliese esančių žmonių „paslaptis“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (0)