Naujiena Lietuvoje: bepiločių orlaivių mokykla  (0)

Bepiločius orlaivius naudoti pramogai nesudėtinga, tačiau norint išmokti tai daryti profesionaliai – yra ką veikti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigia prodiuseris, režisierius, bepiločio orlaivio, turinčio atpažinimo ženklą nr. 1, valdytojas Šarūnas Jasiukevičius.

„Dažniausiai jos sukonstruotos taip, kad būtų atsparios klaidoms. Tiesa, jomis skraidyti nėra taip malonu, nes jos daugeliu funkcijų riboja pilotą. Užsiimti komercija yra pakankamai brangu, nes vis tiek anksčiau ar vėliau tas prietaisas krenta, o jo kaina nėra maža”, –  kalbėjo Š. Jasiukevičius.

Pasak jo, tokio orlaivio kaina gali svyruoti nuo kelių tūkstančių iki kelių šimtų tūkstančių litų.

„Tol, kol profesionaliai pradėsi skraidyti, reikia 2-3 orlaivius sudaužyti. Man irgi taip buvo, aš irgi mokiausi savarankiški skraidyti apie du metus, per tą laiką orlaivį sudaužiau du kartus”, – teigia Jasiukevičius.

„Dabar rinkoje žada atsirasti naujiena – bepiločių orlaivių mokykla Lietuvoje, veiks gal net tarptautiniu mastu. Tai galbūt bus tikimybė gauti profesionalią pagalbą, mokantis skraidyti ir net bepiločio orlaivio diplomą”, – sake bepiločio orlaivio valdytojas.

Šiuos prietaisus galima naudoti komerciniais tikslais – filmuoti, daryti nuotraukas iš aukštai – juos naudoja ir kariškiai bei pramogauti norintys žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(12)
(10)
(2)

Komentarai (0)