Kaip vokiečių kelininkai restauruoja bent 2 cm susmegusius šulinių dangčius gatvėse? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-08-23 14:45
TasKitas, man rodos tu sumaišei su tuo, kad sakė, jog 4mlrd viešųjų pirkimų pažeidžiami.
Arthuras 2014-08-23 16:27
Visų pirma, tai reikėtų nustoti vogti iš savo valstybės - pirkti kontrabandą. Tai viena. Visų antra, reikia suvaldyti viešuosius pirkimus ir pinigų tratinimą per visus galus - švaistymą, o jei vadinant tikru vardu - vogimą. Visų trečia, reikia p*st per ausį kelininkams, kurie kelius remontuoja lyjant lietui, sningant ir t.t. Tai elementari chaltūra. Bet pažiūrėkim viską iš realios pusės - juk visi šitie faktoriai, kažkokiems negabiems pusgalviams padeda pragyvent! Jei žmonės savo gebėjimais nesugeba užsidirbt, tai tuomet jie vagia. Kelininkų įmonės savininkai lobsta iš Sizifo darbo lopant 0,2mx0,2m duobes, mažai moka darbuotojams - tie važinėja ir rūko kontrabandą. Kontrabandą gabena stambūs nusikaltėliai, kurių niekas "nemato". Nematantys gauna už tai pinigus. Viskas sukasi ratu. O rezultate sėdim ir pavydim, kad protingiau, ūkiškiau, sąžiningiau gyvenantys vokiečiai turi lygias gatves...
immortallt 2014-08-23 17:22
Vokietija yra beveik tobulas variantas, į ją lygiuojasi visos pasaulio šalys. Nereikia depresuoti, kad pas mus nėra taip, kaip Vokietijoje. Reikia to siekti ir džiaugtis kuo turi. O praplečiant Arthuro mintį, pradėkime pagaliau tvarkytis nuo apačios, jei nori ir viršų susitvarkyti. Vagys visada balsuos už vagis. Va žiūrėkit, kiek gula ant kelio priešais tankus už Uspaskį, kiek gula už Venckienę, kuri realiai nusikaltėlė. Gula ir už kontrabandą bei po to skundžiasi, kad ilgos eilės ligoninėse. Balsuoti reiktų už tuos, kurie skatina valstybinėse įmonėse ūkiškumą, efektyvumą ir pan. Pvz Krizės metais per metus valstybinės įmonės sumokėjo daugiau dividendų, nei panašu, kad per dabartinės vyriausybės kadencijos paskutinius 3 metus sumokės. Kažin kur tie šimtai milijonų pradingo? Pačiam teko pertvarkyme dalyvaut/padėt sužiūrėti galus vienos įmonės porą mėnesių. Tai eidavau ir kalbėdavausi su žmogumi. Na pvz padirba realiai 5h ir varo namo, "pabaigsim rytoj darbuotis". Aišku už vis geriausia buvo su viena tokia 35-45 metų moteriške kalbėti, 15min klausi, tai visgi ką dirbi. Išėjom supratę, kad realiai jinai pareigybių neturi, o darbai susideda iš to, kad prastumti laiką reikia, tai pro langą pažiūri, tai gėles savo kabinete pasilaisto. Dar geriau, kai sužinojau, kad mano močiutė, kol gyva buvo, gaudavo iš vieno miesto šilumos tinklų Kalėdų proga dovanoms porą šimtų litų. Nuo tada, jinai prieš ~10 ar šiek tiek daugiau metų valytoja dirbo. VALYTOJA! Ir tai ne politikai švaisto pinigus, o vat susėdę diedai, dažnai iš tarybinių laikų, kurių niekas nepastumia į šalį, nes ateina tokie kaip socdemai ir sodina pagal partijos sąrašus savo nusipelnusius. Liberalai su konservais tuo tarpu ieškojo geriausių žmonių, nesvarbu kuriai partija priklauso ir ar iš vis priklauso. Atėjus socdemams, jie pradėjo atleidinėti gerai dirbančius dėl neaiškių ir miglotų priežasčių ir sodino nieko neišmanančius partinius. Geriausias pavyzdys Vėsaitė, kuri atėjo kelti medienos pramonės ir pasirūpinti, kad visa mediena būtų perdirbama Lietuvoje (labai gerai dirbti pagal tokią programą, kai jinai jau senų senovėje įgyvendinta). Pakirpo uodegą ir pasirodė paskutinė idiotė yra ir nieko nesupranta apie ką kalba, tik iš tarybinio vadovėlio paskaitė. Išsiplėčiau, bet esmė paprasta - kokią valdžią išsirenka visuomenė, tokios ir nusipelno. P.S. pas konservus problemų yra labai daug, daug idiotų, bet jie neturi partijos vairo ir ne jie priima sprendimus. Liberalai turi mažiau problemų, bet ir jų partija palyginus maža. Rinktis visad tenka geriausią variantą iš turimų. Nesvarbu Vokietija, Amerika ar dar kokia kita demokratinė šalis.
Anonymous 2014-08-23 18:16
Nuo apačios tvarkyti reikės 20 kartų ilgesnio laikotarpio. Reikėtų imti nuo ministrų.
Arthuras 2014-08-23 19:03
Tvarkymas nuo apačios - užtruks labai ilgai, arba išvis neįvyks. Tvarkytis reikia visiems iškart - pradedant eiliniu darbininku, baigiant seimo nariais, verslininkais, valstybės tarnautojais. Nes kitaip nebus absoliučiai jokio efekto. O ir, manau, viršūnės yra visgi labiau išsilavinusios, nei apatinis sluoksnis - jiems turėtų geriau matytis, kuo toks jų elgesys, koks yra šiuo metu, yra kenksmingas visiems, įskaitant ir juos pačius. Bandyti tamsiąją visuomenės dalį priversti gyventi sąžiningai, kuomet jie mato "sąžiningą" Lietuvos "elito" gyvenimą - beprasmiška. Bet čia labai plati problema, pradedant išsilavinimu, baigiant kultūra... Su viskuo galima sutikti, tik aš nebūčiau toks kategoriškas apie liberalus ir konservatorius. Kad socdemai nusipelnė "pagyrų", tai faktas, tačiau tiek liberalai, tiek konservatoriai turi pas save KRŪVAS žmonių, kurių išsilavinimas yra menkas, gebėjimai, manau, dar menkesni. Ir tai tikrai nėra tik tie eiliniai, kurie neturi įtakos valdymui... Tarkim tų pačių konservatorių šefas Landsbergis sėkmingai pratrynė kelią savo anūkui į EP. Anūko gebėjimai - abejotini. Baigė labai jau tokius vidutiniškus universitetus (VU istorijos bakalauras + TSPMI tarptautinių santykių magistrą), kitokiais gebėjimais irgi nepasižymi. O mano nuomone, Europarlamentaras turėtų būti unikalus savo gebėjimais - visgi atsakingos pareigos, neapsakomai gerai apmokamos. Deja, taip nėra. Jis net čia vietoje realiai, niekuo nenusipelnė. Yra kaip yra. O iš esmės noriu tik prieiti prie išvados, kad kol nepasikeis visuomenė - tol nieko ir nebus. O visuomenę reikia keisti ją lavinant, rodant teigiamus pavyzdžius, šviečiant. Naiviai versti kaltę ant žemiausios grandies gyventojų, kurie čiut galą su galu suduria - juokinga. Visi vienodai atsakingi už tą gerbūvį.
keturi 2014-08-23 20:07
Cia teisingai pastebeta kitu komentatoriu del skirtingu Lietuvos ir Vokietijos valstybiu galimybiu finansuoti kelius, bet niekas neatkreipe demesio kad Vokietijos klimatas leidzia neitin kruopsciai priziureti savo keliu bukle. Paziureciau ar jie taip preciziskai tvarkytusi jei kaip ir pas mus, pas juos vasara pora savaiciu butu +30 , o ziema pora savaiciu -30 laipsniai. Pazystamas kelininkas karta pasakojo kaip po ziemos Vilniuje teko perzenklinti gatve nes asine linija ties sankryza pasislinko i sona daugiau kaip pusantro metro. Tokie asfalto dangos "vaiksciojimai" smarkiai itakoja duobiu ir idubimu atsiradima, bei kabanciu sulniu iskritima, nes cia vaizdelyje nestebuklinga technologija pavaizduota, lygiai tas pats ir pas mus daroma.
Vytax 2014-08-23 21:16
Baikit lyginti Lietuvą su išsivysčiusiomis šalimis. Mes vis dar besivystanti šalis. Mums reikia ne tik seną infrastruktūrą prižiūrėti, bet ir tuo pačiu metų tiesti naujus kelius, rekonstruoti senus (tarybiniai keliai neatlaiko dabartinių apkrovimų), statyti naujus tiltus, viadukus ir t.t. O išsivysčiusiose šalyse, tokiose kaip Vokietija, viskas kitaip. Ten tereikia tik prižiūrėti esamą infrastruktūrą, kuri jau buvo sukurta bent prieš kelis dešimtmečius. Todėl vokiečiai kelių priežiūrai gali skirti gerokai daugiau, nes jiems nebereikia kurti naujos infrastruktūros.
immortallt 2014-08-24 00:28
Šiaip vokiečiai baisiai daug sunaudoja druskos keliams, tai rimtų šalčių irgi būna. (tą iš darbo žinau). Tad šalčiai irgi veikti kelius turėtų. Niuansų nežinau ir nesiginčiju. Arthuras, taip, tvarkytis turi visi, bet jei visuomenės išrenka nusikaltėlių visą šutvę pradedant Uspaskiu, kai visa Lietuva žino, kad savu laiku praplovė didelę dalį ES pinigų per savo įmones. Kai žino, kad staiga patapo turtingas iš Lietuvos dujų tiekimo, kai pats apsukrus suvirintojas yra. Iš ten jo pinigai visi. Įmonės atsidarė iš to, bet renka ir renka jį, o jam tik imuniteto reikia, kad ramiai po ES keliauti galėtų. Dar pažaisti leidžia su Lietuva. Paksas - pripažintas išdavęs Tėvynę vardan savęs. Galvas guldo koks geras. Gražulis, apsukrus apsimetantis idiotu, rėkiantis, kelių gaidelis, viešosios tvarkos pažeidinėtojas, nesantaikos kurstytojas, žmonių niekintojas ir kiršintojas. Tai pats šlykščiausias žmogus, kuris kursto kitus ir ploja katučių, kai viskas aplink dega. Negana to, jis kaskart perrenkamas. Galima ir daugiau rasti išrenkamų vienmandatėse arba sąrašuose iškeltų rinkėjų perliukų, bet tingiu dabar ieškoti. Tie patys socdemai pirmu sąrašu ir taip apdejuojama Lietuvos skola - didžioji dalis sukaupta socdemų. Šalies BVP kristi būtų galėję 20-30% mažiau, jei vietoje biudžeto taškymo, pažadų apie pažadėtąją žemę, kur nuo visų pasaulio negandų pasislėpsime ir eglimosi pagal didelės uždaros ekonomikos modelį padarė su itin maža ir labai atvira ekonomika - sukišo pinigus į aplinkinių šalių ekonomikos skatinimą ir suprastino Lietuvos padėtį. Bet tai nesvarbu, praėjo keturi metai ir vėl totaliai neišmanėliam prasigėrusiem davė vairą valstybės, nes pažadėjo algas pakelti, sukurti giniruojančią ikanomiką, bet kaip atėjo, taip absoliučiai nieko ir nepadarė beveik. Meluoja, sumušė darbo grupių kūrimo skaičių. Taip pat sumušė net procentaliai, kiek darbo grupių rezultatai buvo sudėti į stalčių, turbūt jau antrą sandėlį tam stato.
pastuh 2014-08-24 00:29
Kas lieciant Lietuva.. Gydymo istaigos perka prekes uz nezmoniskas kainas.. Ne tik kad vaistai, bet ir darbui skirtus daiktus. Va ten tai bapkes sukasi. Susiktas Andriukaitis nusiplove.. kai zadejo tikrinti visus daktarus ir t.t. Medicinoje didziausi pinigai prasukami.
Evalda5 2014-08-24 10:28
Jau tik nereikia lia lia, ir mažiau pažįstamų reik klausytis. Vokietijos pietuose pats gyvenu, tai taip, sutinku, žiemą -30 čia seniai nebuvę, bet sniego tikrai pasitaiko. O vasarą neretai paspigina ir +40 karštis. Taip kad temperatūros irgi svyruoja. Kalnuose tas jaučiasi dar labiau. Bet skirtumas yra ne tik pinigai, bet ir požiūris. Vokiškam greitkely dar snaigės tik pradėję kristi ant asfalto, o jau lekia valytuvai, valo ir sūdo iš anksto. Ko pasekoje, paskutinę žiemą snieguotu asfaltuotu keliu važiuoti teko tik kartą, nedideliam miestely, ir tai per valandą viskas buvo išvalyta. VBS, Vokietijos Miuncheno oro uoste sniego valymo technikos daugiau nei visam Vilniuj. Čia jau galim tvirtint, kad lėšų trūksta. Be to, nereik įsivaizduot, kad čia keliai lygūs kaip stiklas, visko pasitaiko. Aišku dar nesu radęs duobių vidury kelio, kaip Vilniuj ar Kaune, nemačiau įgriuvusio šulinio, bet miestuose tikrai yra prastesnių, "lopas ant lopo" gatvių, prastų skersinių kelio sujungimų ant tiltų ir viadukų, ar pan.. Skirtumas čia vėlgi tas, kad vokiečiai kelius nuolat taiso. Ir mokam už tą malonumą neprastai - šiuo metu už mašiną 480 eurų per metus vien mokesčių, čia neskaitom kuro akcizo, ar panašiai. Užtat Vokietijoje kelininko profesija nėra negerbiama, ir apmokama solidžiau. Anot pačių vokiečių, tai vienas pavojingiausių darbų - didžiausias mirtingumas darbe... Žodžiu, norėdami turėti, vokiečiai investuoja. Į kelius, mediciną, ir taip toliau. O Lietuvoje - norėdamas turėti žmogus vagia, sukčiauja, nusukinėja, ima kyšius, "atkatus"... Ir nuolat viskuo skundžiasi.
Arns 2014-08-24 14:23
immortaliuk, Kaune socdemus ant pirštų gali suskaičiuoti. Keliai geri? Nėra jokio Uspaskicho, o aferos nevyksta? O kaip Kubiloidinis mokesčių kadrilis, neisilaikęs nė vienerių metų? Kaip antrąkart pažeidžiant konstituciją sumažintos pensijos? Kaip Skolinimasis 7-9% palūkanomis, vietoj kaip latviams TVF davė po 2-3%? Kaip itin "naudingas" "Mažeikių naftos" pardavimas "Williams"? Nekompetetingi ne pagal partijas pasiskirstę, o didžioji dalis Lietuvos politikų. Bet kol užuot atskyrus pelus nuo grūdų, mėtomasi prie vis naujo maišo, turime tą pačią neskanią duoną.
immortallt 2014-08-24 16:29
Arnmyžniuk, jei taip jau čia pradėjai kreipinius rašyti, galiu ir aš. 100+n kartą, TVF skolintis tokiomis pat sąlygomis kaip Latvija negalėjome, nes Kirkilas nutarė, kad reikia atsisakyti narystės, mat brangiai kainuoja. Skolintis galėjome, jei pensijas būtume nurėžę 2x stipriau, taip pat įvedę NT ir automobilių mokestį normaliai, o ne kaip dabar juokingas NT mokestis bei PVM kėlę berods iki 23%, o ne iki 21%. Ai, tik tokiu atveju vargu ar skolintis bebūtų reikėję... Be to, dabar sakyti, kaip daryti reikėjo lengva. Čia tas pats, kas pasižiūri akcijų/žaliavų kainų indeksą ir aiškini, va čia reikėjo pirkti, čia reikėjo parduoti ir per mėnesį 50% pelnas. Kai reikia realiai padaryti, taip pavyksta tik dėl laimės faktoriaus dažniausiai. O faktas lieka faktu - biudžetas net geriausiais buminiais metais deficitinis, o atėjus krizei suplanuotas buvo jau virš 20% deficitas. Jei tavo smegenėlės nesugeba to suprasti, leisk tau pavaizduosiu paprasčiau. Tavo šeimai išgyventi metams būtina tarkim 12,000 valiutos vienetų. Per metus gausi tik 9,600. Tau siūlo žmonai leisti eiti parsiduoti arba tėvus pensininkus į mišką išvesti, arba abu. Antikonstituciška, kad mažėja pensijos - čia yra absurdų absurdas. Ekonomika traukiasi, pajamos visų mažėja, o pensininkai ir valstybinis sektorius kažkokie Dievo palaimintieji. Williams buvo techniniai dalykai ir atidavė ne už kapeikas, kaip Lietuvos dujas, kai per vienerius metus po to dividendų beveik gavo tiek, kiek sumokėjo. Ir taip, konservai daug šūdo pridarę, tik va tu ištraukei tai, ką padarė prieš 20 metų, kai stipriai viskas pasikeitė, o aš tau traukiu, ką padarė "vakar" - praėjusią kadenciją ar net šiais metais. Pasižiūri kokį Kauno merą išsirenka, tai keista nepasidaro, kodėl Kaune š malamas. Ten visad buvo bandiūgų ir aferiūgų miestas. Ko tu tikiesi? Man patinka tavo logika iš viso. Rinktis ne geriausią iš blogų, bet turbūt blogiausią? Arba rinktis kas daugiausia pažadės ir absoliučiai nieko nepadarys? Ko tu tikiesi tada?
Arns 2014-08-24 17:04
Na na, pirmakart girdžiu. Bandžiau ieškotis kas per dalykas ta narystė, ir paaiškėjo jog ten visas pasaulis išskyrus Andorą, Lichtenšteinas, Monakas, Nauru ir Šiaurės Korėja... Visi realiu laiku matė, kad pasiskolinti nepavyksta pigiai. Ko dar reikia suprasti? O tam tikrų mokesčių tikrai reikia, ir net kaip Latvijos buvęs premjeras (beje, dabar išrinktas į EP ir bus siūlomas į kažkurį tai postą) V. Dombrovskis sakė, tuomet buvo pats geriausias laikas juos įvesti. Dabar laikas praleistas, ir rinkimų kartelė grasina visiem net prakalbusiems apie kai kuriuos rinkos reguliavimus. O taip, visi kvaili, kad įstatymas kerta atgal pasek pasakas vaikams. Jei įstatymas tikrai blogas, keiskim. Jei negalim, reikia su juo gyventi. Vienakart nepasimokė konservai, teko antrą kartą kitiem spręsti tokius klausimus. Konstitucijos tai niekas nekeitė, kad vėl bandytu tą pačią schemą apgaulės prastumti... Paskaičiuok kiek anuometine verte netekom, kad "Mažeikių nafta" dirbo nuostolingai ar investicijos į įmonę buvo "popierinės" ir likusius modernizavimus jau tik perpirkusios įmonės įdiegė, ir dar ilgai pelną generavo. O dujų formulės tokios kaip ir visame pasaulyje, niekas negalėjo žinoti, kad taip pabrangs. kad ir va prieš kelias dienas buvo pranešta jog pirksim SDG terminalui "Statoil" dujas, kurios bus susieta su Didžiosios Britanijos dujų indeksu, kuris svyruoja ties 400 dolerių, o pripažįstama jog žiemą kainos kyla. Tad kažkokių stebuklų neišvedinėk. Tai Kubilius geras, o jo pagrindinis elektoratas iš Kauno tvirtovės - bandziūgos? Kietai čia save į kampą nuleidai
immortallt 2014-08-24 18:33
Arns, tu kraujuoji, ateina gerasis samarietis ir prispaudžia arteriją savo pirštu. Kai tik atleis pirštą - momentaliai nukraujuosi, pats prisispausti negali. Kiek praeis laiko, kol gerasis samarietis sakys, klausyk, gal jau mokėk. O mokėsi tiek, kiek paprašysi, nes alternatyva - tau turtai vis tiek nepadės. Stebuklų neišvedu, jau Gazprom'as numetęs 20% nuo kainos. Aš kalbu apie vieną, tu apie kitą. Tai čia vadini į kampą įspraudei? O aš man rodos naują tikslą užsibrėšiu dabar, kad jau vieną įgyvendinau, nes laiko ir nervų gaila aiškinti tai, kas ir taip turėtų būt akivaizdu. Kubilio aš negarbinu ir nešlovinu. Darė klaidų ir buvau vienas garsiausių antiagitatorių čia prieš atominę, bet kažkaip tai pamiršti lengvai. Buvo ir kitų negerų įstatymų. Kažkaip išmetei ir tai, kad sakiau, jog konservatorių partijoje daug idiotų. Ir dar kažkodėl susiejai, kad Seimo rinkimai=savivaldos rinkimai. Kas ką į kampą užsispraudė? P.S. TVF yra kelių lygių narystė. Nelabai info apie tai nuleidžiama viešai daug, anglų kalba nebent kažką pavyks rasti jų puslapyje, bet knislios daug. Vedu uogienę, neturiu laiko.
andriulis 2014-08-24 18:54
Čia sistemingai dedami straipsniai su meile sovietams ir pavarykime ant savo šalies? Manau šie straipsniai labai jau susiję, nes pati video medžiaga baisiai sena, tad kažkam reikia priminti kokia gi mūsų valdžia bloga, kad tokių technologijų nesilaiko.
Creatium 2014-08-24 19:13
Daug čia pas mus matančių rezultatą, bet nematančių priežasčių, nulėmusių rezultatą. - skolinosi brangiai? Vedant protingą ekonomiką galima buvo išvengti skolinimosi išvis. - SGD dujos bus brangesnės už Gazpromo? Brangesnės, nes Gazprom dėl SGD terminalo suteikė 20% nuolaidą. Kitokiu atveju būtų pigesnės. - netaiso kelių? Susipilk nekontrabandinį benziną ir sutaisys. ir taip toliau. Deja, bet tik rezultatą matančių Lietuvoje yra labai labai daug. Dėl to ir renkam po to Uspaskichą, nes gi žiū, MMA pakilo kaip jis žadėjo.
daynewss 2014-08-25 11:03
Jo...
enternald 2014-08-25 12:13
Arns, latentini sovietofile, kokį mėšlą čia mali. Kariuomenės suvalgymas prie socdemų, gazpromui atiduoti už dyką (nuolaidas kurių nebuvo, kainas pakėlė virš limito) „Lietuvos dujas“. „Gazpromo“ manipuliacijos kainavo 5 milijardus, o Mažeikių nafta jei prisiminsim gauna dujas per Butingę, rusai taiso vamzdį (iki šiol), pameni kaip pastatė.
Arns 2014-08-25 14:00
enternald, koks dar "kariuomenės suvalgymas"? Kad atsisakė šauktinių? Konservatorių šlapias sapnas, o ne kariuomenė ten buvo. Visi tam ir stojo į universitetus, nesvarbu kur, bet tik kad nebūtu pašaukti. Dar labiau suintensyvėjęs buvo "plokčiapadysčių" ir pan bumas... Tad ten sueidavo arba "chronių" vaikai arba protiškai atsilikę... Jokio prestižo, kaip čia kai kas teigia, ten nebuvo. Lygiai taip pat ir profesionalumo, tik kad ant popieriaus gražiai viskas užpildyta būdavo. "Lietuvos dujų" sandoris nebuvo geriausias, be tir toli gražu ne blogiausias variantas. Pasidomėtumei kaip "Gazprom" dirba, tai žinotum, jog vienaip ar kitaip tarpininkas būtu pastatytas. Arba nebūtu dujų. Tad kad mūsų valdžia, ypač paskutinioji, visiškai nesiderėjo (ką beje darė visos kitos iš Rusijos perkančios dujas), tai ir pirkom kainas be papildomų nuolaidų. P.S "Mažeikių nafta" dirba su nafta, o ne dujomis. Per Būtingės terminalą tik nafta tegali būti pompuojama, tad... Gal nė neverta kalbėti, kad atėjus "Willliams" valstybė rėmė įmonę, be investicijų atėjus "Jukos" jau įmonė milijardu mokesčiu per metus papildydavo šalies biudžetą. P.S.S "Družba" sugedo 2006 m., "Williams" išėjo dar 2002 m. Tais pačiais 2006 "Yukos" susidūrė su Rusijos nemalone, areštuotas Chodorkovskis, tad įmonę perpirko dabartiniai savininkai "Orlen"...
salemas5 2014-10-26 02:27
Kaip cia taip nuvaziavo komentarai ? SIta tema apie rastauruojamas gatves jugi...