Sukurta tobulesnė alternatyva spidometro rodyklei (Video)  (5)

„Continental“ daugumai mūsų asocijuojasi su padangomis, tačiau ši kompanija kuria ir nemažai elektronikos sistemų, kurios su transporto priemonių apavu turi mažai ką bendro. Šį kartą pristatoma inovatyvi sistema, kuri pakeis anksčiau naudotą ir mažiau informacijos pateikusią pirmtakę. Minėta sistema pateiks vairuotojams visą reikiamą informaciją tiesiai ant priekinio stiklo, bet netrukdys vairuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugumai automobilizmo mėgėjų yra žinomas produktas, kuris vadinasi HUD (Head-up-display). Jau pats pavadinimas išduoda, kad vairuotojui nebereikia akimis klaidžioti po tradicinį prietaisų skydelį, o tiesiog toliau stebėti kelią ir ant stiklo matyti prietaisų skydelio parodymus.

„Continental“ siūlo patobulintą sistemą AR-HUD. Ji galės vairuotojams pasiūlyti ir papildomų funkcijų, kurios bus susijusios su esama situacija kelyje. Ši naujoji sistema nuo savo pirmtako skirsis tuo, kad ant priekinio stiklo pateiks ne tik prietaisų skydelio duomenis, bet ir informaciją apie kelyje vykstančius procesus bei kitus svarbius vairuotojams aspektus.

Sistema vairuotojui pateiks ir navigacijos rodmenis. Ant stiklo atsirasiantys informaciniai ženklai aiškiau vairuotojui parodys kuria eismo juosta reikia važiuoti ar kur išsukti. Naudojant pastovaus greičio kontrolės sistemą ACC, kuri pati palaiko reikiamą atstumą iki priešais esančios transporto priemonės, bus galima išvysti automobilio jutiklių duomenis, kurie įspės, kad dėl priekyje važiuojančių automobilių netrukus teks stabdyti. Tokiu atveju iš anksto juos galima apvažiuoti neprarandant greičio.

Ant stiklo ši sistema sugebės sukurti 130×60 cm dydžio vaizdą, kuris vairavimui netrukdys.

Didėjantys automobilių srautai ir greičiai neprideda saugumo keliuose, tad gamintojai stengiasi kurti pagalbines sistemas vairuotojams, o šios turi būti maksimaliai pritaikytos jų poreikiams ir netrikdyti dėmesio. Būtent tokią sistemą, gamintojo teigimu, „Continental“ ir sukūrė. Žadama, kad sistema automobiliuose pasirodys 2017 m.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (5)