Kodėl bevielis interneto ryšys gali neveikti kurio nors kambario kampe (Video)  (2)

Tikriausiai ne vienam teko susidurti su situacija name ar bute, kuomet, atrodytų, kompiuteris yra visai netoli nuo bevielio ryšio (Wi-Fi) maršrutizatoriaus, tačiau interneto pagauti nepavyksta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fizikos doktorantas Džeisonas Kolas (Jason Cole) pamėgino tai išsiaiškinti moksliškai. Jis nubraižė savo buto planą, išmatavimo sienų elektromagnetinių bangų atspindžio koeficientus ir, pasinaudojęs vokiečių fiziko Hermano Helmholtzo (Hermann von Helmholtz) lygtimis, apskaičiavo, kaip jo bute sklinda elektromagnetinės bangos.

Iš vienos pusės, gautas rezultatas buvo labai tikėtinas – geriausia vieta maršrutizatoriui – kambario vidurys, tačiau jei būtinai reikia, kad ryšys pasiektų kurį nors tolimesnio kambario kampą, galima apskaičiuoti ir tam optimalią maršrutizatoriaus vietą.

Džeisonas Kolas savo bloge pateikia ir formulėmis persunktą aprašymą, kaip jis atliko šiuos skaičiavimus, tačiau į skaitytojų pasiūlymą sukurti programėlę, kuri, įvedus buto planą, parodytų, kuriose vietose būtų geriausias belaidžio interneto ryšys, atsakė, kad tai būtų sunkiai įveikiama užduotis išmaniajam įrenginiui – skaičiavimai truktų labai ilgai.

Tačiau galbūt šią idėją pasigaus koks nors startuolis, sugebėsiantis supaprastinti skaičiavimo algoritmus?

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(7)
(0)
(7)

Komentarai (2)