Sony spjauna į madas: baterijos darbo laikas svarbiau, nei ekrano raiška  (9)

Naujasis Sony flagmanas Xperia Z3 siūlo 5,2“ įstrižainės 1920 x 1080 taškų raiškos ekraną, ir kai kuriuos vartotojus tokie skaičiai gali nuvilti – juk konkurentai jau siūlo išmaniųjų telefonų su Quad HD (2560 x 1440) ekranu. Vis tik Sony atstovai paaiškino, kodėl jie ryžosi tokiam sprendimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, Sony nemano, jog tikslinga vaikytis kuo aukštesnės raiškos mobiliuose įrenginiuose, kurių ekrano įstrižainė mažesnė nei 8 coliai. Tokiame mažame ekrane žmogaus akis daugumoje atveju nesugeba matyti skirtumo, taigi siūlyti didesnės nei Full HD raiškos yra netikslinga.

Be to, Sony išmaniųjų telefonų ekranai pasižymi padidintu kontrasto lygiu ir geru spalvų atkūrimu, o tai irgi teigiamai įtakoja bendrą vaizdą. Sony turi galimybę dirbti su dideliais ekranais ir juos tobulinti (japonų kompanija eilę metų gamina televizorius), tačiau išmaniesiems telefonams keliamos kiek kitokios užduotys.

Trečia priežastis, kodėl buvo atsiakyta naudoti Quad HD ekranus naujame Sony flagmane – tai noras pailginti baterijos darbo laiką. Xperia Z3 šis rodiklis sudaro apie porą dienų, tuo tarpu retas konkurentas gali pasigirti tokiu baterijos ilgaamžiškumu.

Japonų gamintojas mano, kad pasirinkti prioritetai yra teisingi, ir vartotojai bus jiems dėkingi, kad išmaniojo telefono akumuliatorius veikia ilgiau, nei konkurentų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: