Nesunaikinamas robotas: nebaisi nei ugnis, nei automobilio ratai (Video)  (0)

Harvardo universiteto mokslininkai sukūrė minkštą robotą, kuris įveikia sniego pusnis, yra atsparus ugniai bei atlaiko didžiulį svorį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra didžiausias (jo ilgis siekia 65 cm), visiškai minkštas robotas su pneumatiniu prievadu, praneša žurnalas Soft Robotics.

Michael Tolley pramintas robotas dėl savo matmenų gali nešti baterijos bloką, kuris jį aprūpina energija dvejoms valandoms, taip pat kompresorinę įrangą su elektros prievadu, leidžiančiu judėti. Robotas pagamintas iš kompozitinių medžiagų (elastomero, poliaramido ir kitų).

Eksperimentų metu robotas Tolley įveikė sniego pusnis, kai temperatūra siekė -20 laipsnių pagal Celsijų, atlaikė 20 sekundžių kontaktą su ugnimi, vandens spaudimą ir poveikį įvairia rūgštimi, galiausiai jį pervažiavo automobilis, tačiau ir po to jis veikė.

Kol kas bandymai buvo atlikti su roboto korpusu, kadangi visa reikalinga elektronika tvirtinama išorėje. Antra vertus, mokslininkai tikina, kad paslėpti elektroniką korpuso viduje didelio vargo nesukels.

Kūrėjai planuoja padidinti roboto judėjimo spartą ir paslankumą, pridedant daugiau galūnių. Vėliau jis bus užprogramuotas, kad savarankiškai reaguotų į kliūtis kelyje.

Kaip ir daugelis kitų eksperimentinių mašinų, robotas Tolley sukurtas tam, kad dalyvautų gelbėjimo operacijose ir situacijose, kai būtina prasibrauti pro siaurus plyšius bei įvairias žmogui neįveikiamas kliūtis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (0)