Tai ne spūstis, o norma: visuomenio transporto kvadaratiniame metre turi tilpti 7 keleiviai  (17)

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius „Žinių radijo" laidoje „Atviras pokalbis“ teigė, kad sostinėje transporto rudens sezonui buvo pasiruošta tinkamai, tačiau spūsčių išvengti piko valandomis nepavyks:


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rugsėjo pradžia sostinėje buvo lengvesnė, nei praėjusiais metais. Pernai mes vykdėme viešojo transporto reorganizaciją. Įvedinėjome greituosius maršrutus. Tačiau, kaip ir kiekvieną rugsėjį, ir šiemet gerokai padaugėjo lengvojo transporto, 40 procentų padidėjo viešojo transporto keleivių. Todėl į gatves išvažiavo daugiau autobusų, troleibusų. Ir tai sudarė tam tikrų sudėtingumų“, – sakė R. Adomavičius.

„Antra vertus, yra tam tikros nustatytos normos, kiek viešojo transporto priemonėje viename kvadratiniame metre turi tilpti keleivių. Tai europinės normos – nuo 5 iki 7 keleivių. Kai kuriose šalyse netgi leistina norma – 8 keleiviai. Ir nieko čia kol kas negalima padaryti. Ypač piko valandomis visi stengiasi pakliūti į visuomeninį transportą“, – kalbėjo sostinės vicemeras.

Anot pašnekovo, praėjusios savaitės pabaigoje sostinės savivaldybėje buvo nagrinėjama eismo situacija. Paaiškėjo nemažai taisytinų dalykų:

„Susidarančioms grūstims gatvėse daug įtakos turi eismo įvykiai. Būtų labai gerai, kad į techninį eismo įvykį patekę vairuotojai tik nusibraižytų schemą, patvirtintų ją parašais, o baigtų reikalus, išvažiavę iš eismo zonos. Apskritai gi, noras kuo greičiau parvažiuoti namo didesnis, nei reikalavimas laikytis taisyklių. Štai pastebime, kad vadinamąsias A juostas gana dažnai užima lengvųjų automobilių vairuotojai. Sveikas protas kartais sako kitaip, nei parašyta eismo taisyklėse, bet jų vis dėlto reikia laikytis“, – sakė R. Adomavičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(2)
(6)
(-4)

Komentarai (17)