Maskva netiki ašaromis: prieš 60 metų Kremlius išbandė branduolinį ginklą prieš savus žmones

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-09-19 17:51
Lietuvos istorija jau rašiau, ne šventa karvė. Su ja nesutinka nė vienas mūsų kaimynas, net ir tie, kuriuos vadiname savo tikraisiais draugais. O taip yra todėl, kad nesilaikoma vieno pagrindinio tiesos kriterijaus, t.y kritikos. Lietuvių istorija dažnai bandoma dirbtinai sukurti tautą (pvz LDK laikais), skatinti patriotiškumą. O tai - lengvos formos propaganda. Tinkama lietuviams skaičiusiems tik lietuvišką versiją, ir besipiktinantiems bet kokia užsienietiška alternatyva. O turėtu būti kaip tik, stengiamasi nagrinėti kuo daugiau šaltinių, kuo daugiau skirtingų teorijų, kurios ne ieškotu herojiškumo apraiškų, o pateiktu faktus kaip buvo, palikdamas pastarąjį literatūros žanrui. Taigi, patarčiau prasiplauti akis, ir priimti kritiką. Negalvoti, kad kritika blogas tonas, o kai kuriais atvejais net gi "propaganda". Kiekviena nuomonė visados bus kažkiek skirtinga nei kito, ir net jei pritari kažkam, tai tikrai ne viskam be išlygu. Taip ir su kritika, mažiau pradėk nuo rėkimo "kam tu tarnauji", o geriau susitelk į faktus, ir apie tai pakalbėkim.
vanduo4 2014-09-19 18:19
Kiek zinau, Arns yra rusu kolaborantu bendradarbis, todel lietuviu kalbos subtilybes jam nera suprantamos. Aiskinu. "Nevykdo" - reiskia siuo metu, o ne kazkadais. Tavo nurodytityrimai siekia tik 2011 metus; - Siuo metu Tarptautineje kosmineje stotyje Rusija NEVYKDO JOKIU kosminiu tyrimu. Tyrimu blokus turi tik ES, Japonija, Vokietija ir JAV. Na gal dar kazka pamirsau. - Rusija SIUO METU atlieka TIK stoties aprupinimo vaidmeny, t.y. dirba kosminiu taklsistu. Taciau iskilus nesutarimams, SIUO metu JAV aprupinimo vaidmeny ketina perduoti privacioms kompanijoms ir jau SIUO metu vykdomi testavimo darbai. - Aisku negalima nuvertinti Rusijos. Ji stebi brangius kitu saliu tyrimus, gauna pinigus uz transportavima, o tyrimu rezultatus arba dalijasi arba pavagia. Tokiu atveju Rusija nieko nepralaimi informacijos atzvilgium taciau technologiskai tai nera gerai. Paprastas pavyzdys: kompiuteriai LAISVAI pardavinejamis visame pasaulyje, taciau iki siol Rusija nesugeba pasigaminti savo kompiuterio, mazesne nei 60 nm technologija. Amerika jau viesai parduoda 22 nm, o karines paskirties - 8-9 nm ir vykdo kvantinius tyrimus, taciau Rusijai tai nesiseka. - Tikekimes kad propagandinis Rusijos uzmokestis uz tavo nuomone nepraplaus tavo smegenu negryztamai ir tave pasieks tikrasis pasvietimas. - Sekmes. P.s. pagal sutarty, rusai vieninteliai kosmonautai stotyje turi ginklus. Ydomu kam ginklai kosmineje stotyje? Gal jie ketina ta stoty uzgrobti?
Arns 2014-09-19 18:59
007 2014-09-19 19:22
Gali pats pradėti plautis akis. Nei žodžio nepasakiau apie Lietuvos istoriją. Aš ir pats suprantu, kad Lietuvos istorija nėra pati teisingiausia ir labiau išaukštinta kaip ir kiekvienos šalies. Bet kaip objektyvumo karalius, tikrai gerai nepasirodei kalbėdamas apie Rusijos vaidmenį antrame pasauliniame kare.
Anonymous 2014-09-19 20:31
Rusija - ne kaimynas, Rusija norėtų užimti „jos buvusias“ teritorijas ir daugiau neprarasti. Pagalvokit, kaip tai įmanoma, jei liktų lietuviai, lietuvių kalba ir tautiniai šokiai? Būkit ramūs, jei „kaimynas“ dar čia užeis mišios mums, o vaikai mūsų išliktų tik sibiruose ir tik pavardęs pakeitę į rusiškas. Krymo totoriai pavyzdys. Arns akivaizdžiai siekia mirtiną grėsmę užkalbėt, jis yra prieš savo šalį.
Arns 2014-09-19 20:52
Na čia jau būtu ko gero trečiasis nuklydimas nuo temos,kurioje vyksta visa diskusija Jei matai kažką ne taip, reikia rašyti toje temoje, ir taisyti. Tikrai nesigirsiu jog žinau visą tiesą, esu viską perskaitęs ar pan. Aš remiuosi tuom ką žinau, jei kas turi ką papildyti ar rimtai paneigti, per diskusiją ir nuorodas, tą tikrai gali pabandyti įrodyti. Juk ar ne ginčuose gimsta tiesa?
Anonymous 2014-09-19 21:05
Skaitykit, ką Arns parašė, ir prisiminkit, kaip kukliai nutylėjo tą video, kaip Arnso giriami rusai svetimoje valstybėje grad naikino žmones. Fit bumt pokšt gerasis kaimynas raketomis. O dėl mūsiškio laivo? Tai mes kalti, nes turim laivų? Ane, Arnsai? Ir net komentarai jo ilgi - kol daskaitai, imi užmiršti, kad netarnavę sssr kariuomenėj atsakys prieš teismą.
Rukis 2014-09-19 21:20
Arns primena man politiką, šneka daug, bet pro šalį, vengia tiesiogiai atsakinėt į klausimus ir išvarto viską taip, kad jam patiktų. Jei mestum monetą, tai Arns kalbėtų apie briaunos svarbą ir piktintųsi, jog sovietinio rublio briauna buvo glotni, švelni, o lietuviško lito su grioveliais, todėl socializmas yra geriau ir Lietuvai reikia jungtis prie Rusijos
Anonymous 2014-09-19 21:48
Arns panašus į politiką, arba valdininką, arba verslininką. Tiesa jam yra tik jo, o įstatymai yra kitiems. Rusų atomas ant savo žmonių nesiskaito, nes Amerika bloga, o kadangi Amerika irgi bombino atomu, tai Ameriką nušluot, o prie ruso jungtis. Maždaug taip, jei trumpiau
007 2014-09-20 00:26
Būtent. Bet aš juk nesakau, kad negalima paaiškinti Rusijos elgesio priežasčių. Aš kaip tik galvoju, kad jos politika yra labai apgalvota. Tiesiog galutinis rezultatas yra nepalankus mūsų regionui. Va kas yra svarbiausia man, kada atsiliepiu apie Rusiją blogai.
vanduo4 2014-09-21 22:28
Kas cia? Nuoroda y virusa? Nu tai kokius tyrimus vykdo Rusija siuo metu TKS? Geriau pateik faktus, o ne kazkokias blevyzgas apie kiausus, kuriu neturi. Parsiduoti Rusijai uz kelis grazius kievienas dvasios ubagas gali.
vanduo4 2014-09-21 22:31
arns ir 007 imituoja potinga diskusija, kad uzmaskuoti slapta prorusiska bazara.
007 2014-09-21 22:32
Ar čia mane laikai pro-rusišku ar kažko nesupratau?
Arns 2014-09-21 22:49
turi reikalą...
007 2014-09-21 23:55
Matyt, turėjau Arną išvadinti kremliniu ar koloradu, kad patvirtinčiau savo pažiūras šiaip ar taip, žmogus turbūt tingi skaityti ir nesupranta apie ką aš kalbu, jeigu galvoja, kad palaikau Kremlių. Kaip atsakymą šitam vandeniui galiu pasakyti tiek, kad, nediskutuoju jei neturiu argumentų, nes tiesiog apsikvailinčiau. Todėl siūlau paskaityti tris, keturis kartus ką rašau. Gali ir kitas temas peržvelgt ir tada ateit man papasakoti apie mano pažiūras.
Anonymous 2014-09-22 06:50
007, koks skirtumas, kokios tavo pažiūros, ar jos teisingos, ar nuoširdžios, ar dar kokios, jei tavo žodžiai padeda priešui? Gal tas Arnsas ir nėra sąmoningas išdavikas - koks skirtumas? Bent kiek skirkit, kokie laikai. Ne taika dabar, kai gali taškytis idėjom...
007 2014-09-22 08:02
Na, tatkim, Arnas yra priešas. Tai kokie žodžiai jam padeda?
Anonymous 2014-09-22 08:46
Bet kokia abejonė dėl Rusijos ketinimų užpult silpnina Lietuvą. O jau Rusijos veiksmų teisinimas tai ir iš viso atvira išdavystė. Priešas pasėja idėjas: atsiskirti nuo ES, Rusija gera, kapitalizmas blogas ir pan, o paskui užauga derlius - grad Ukrainoje.
007 2014-09-22 09:17
Na tai tas man ir įdomiausia, kur pats įžvelgi Rusijos pateisininą. Lyg ir išdėsčiau, kad jos politika mūsų regionui yra pavojinga. Jeigu jau taip daugelis nesuprato mano minčių, prašom cituoti mane. Pasistengsiu paaiškinti ką norėjau kuo pasakyti.
Anonymous 2014-09-22 09:36
Nepriimk asmeniškai Aš ir Arnso vardą naudoju kaip pavyzdį. Ne kaip asmeniškumą. Svarbus pats principas - prasidėjęs karas, ir negali leisti sau svaičiot, jei tavo žodžiais gali pasinaudoti priešas. Gal net ir Arns nėra priešo samdinys, gal tiesiog voratinkliai galvoje reikalauja „kovoti už tiesą“, „nešti teisingumą į mases“ Gal jis nesupranta, kokią žalą daro? Nesvarbu tu ar aš ar dar kas. Grėsmė virš visų.