Ar iš tiesų yra žalingas greitas baterijos įkrovimas? (Video)  (0)

Amerikiečių mokslininkai teigia, jog greitas baterijos įkrovimas ir iškrovimas nesumažina jos tarnavimo laiko, kaip buvo manoma anksčiau. Savo tyrimo rezultatus mokslininkai publikavo žurnale „Nature Materials“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai eksperimentavo su ličio jonų baterijomis bei jų skirtingais elektrodais. Specialistai buvo pasitelkę rentgeno mikroskopus, taip analizuota įkrautų nanodalelių (ličio jonų) dinamika tarp dviejų akumuliatoriaus elektrodų.

Tyrėjus domino klausimas apie tai, kaip greitai atliekami transportavimo procesai baterijoje ir kaip susidaro cheminiai ryšiai. Padaryta išvada, kad greitas įkrovimas, lyginant su lėtuoju, ne toks žalingas akumuliatoriui, kaip tai buvo manyta anksčiau.

Baterijos suspėdavo tolygiai įsikrauti ir išsikrauti abiem atvejais ir ličio jonai dalyvaudavo krūvio transportavimo procese: nebuvo dalelių, kurios dėl „atminties efekto“ tinginiaudavo.

Mokslininkų atliktas tyrimas rodo, kaip būtų galima pailginti dažnai įkraunamų baterijų tarnavimo laiką. Ateityje planuojama atlikti bandymus su vis didėjančiu akumuliatorių įkrovimo ir iškrovimo ciklų skaičiumi.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (0)