Paaiškėjo naujausių nVidia vaizdo plokščių specifikacijos ir kaina  (1)

Praktiškai parą trunkančios prezentacijos metu nVidia planuoja pristatyti naujas vaizdo plokštes GeForce GTX 980 ir GeForce GTX 970. Tačiau prieš penktadienio „maratoną“ aiškėja naujos detalės apie būsimus grafinius adapterius, tarp jų ir vienas svarbiausias parametrų – rekomenduojama kaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapis VideoCardz publikavo informaciją apie vaizdo plokščių GeForce GTX 970 ir GeForce GTX 980 technines specifikacijas. Pastarosios nerodo taktinių dažnių, tačiau juos galima matyti iš žemiau pateiktų testų diagramos.

GeForce GTX 980 gaus 2048 CUDA branduolius, 4 GB GDDR5 atminties su 256 bitų magistrale, tuo tarpu TDP sieks vos 175 W. Jaunesniojo „brolio“ GeForce GTX 970 energijos suvartojimo lygis apskritai neviršys 148 W, o tai leidžia kalbėti apie tikrai šaltą Maxwell architektūros charakterį.


Kinų puslapiai publikavo GeForce GTX 980 testų rezultatus eilėje žaidimų. Diagramose būsimas nVidia flagmanas turi kodinį pavadinimą „Unknown-2″, tuo tarpu po pseudonimu „Unknown-1″ slepiasi GeForce GTX 970.


Puslapio Tom‘s Hardware teigimu, rekomenduojama GeForce GTX 970 kaina sudarys $399, o tai yra šiek tiek pigiau, nei GeForce GTX 780. Tiesa, kol nėra oficialių nepriklausomų testų, negalima teigti, kad naujokas bus kažkuo pranašesnis, išskyrus Maxwell architektūrą ir 4 GB atminties.

GeForce GTX 980 kaina kiek nustebino. Jei buvo kalbama apie $499, tai dabar šaltinis tvirtina, kad nVidia flagmanas kainuos $599, o tokį kainų atotrūkį galima paaiškinti skirtumais aparatinėje dalyje.

Kainų skirtumas leidžia manyti, kad arba nVidia pasilieka sau erdvės flagmano kainos mažinimui, arba bus išleistas tarpinis variantas, pavyzdžiui, GeForce GTX 970 Ti arba GeForce GTX 975.

Šaltinis pažymi, kad nVidia partneriai pristatys alternatyvias GeForce GTX 970 ir GeForce GTX 980, tačiau pirmos dienos apžvalgose dalyvaus etaloninės vaizdo plokštės.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: