Įspūdingas viešbutis – nemokamai! Tereikia į jį patekti (Foto) (Video)  (0)

Italijos Alpių viršūnėje (2 530 metrų aukštyje) esantis viešbutis neabejotinai nuskintų laurus geriausio vaizdo pro langą konkurse ir turistų džiaugsmui už jį nereikia mokėti nė vieno euro! Tačiau, ar tikrai išdrįstumėte ryžtis iki jo nusigauti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visiškai nemokamą nakvynę poilsiautojams siūlantis viešbutis stulbina panoraminiu vaizdu į kalnų viršūnes ir tolumoje atsiveriančius gilius slėnius. Tačiau, kad pasinaudoti šiuo „nepaprastu“ svetingumu, pirmiausia turėsite įveikti milžinišką aukštį. Neįtikėtinas pastatas yra pastatytas ant Foronon Buinz kalno Julijaus Alpėse, Italijoje. Čia priimami visi, kurie gali jį pasiekti bei iškęsti didelio aukščio „malonumus“. Šis namas buvo sukurtas alpinisto Luco Vuerich garbei. Jis tragiškai žuvo užgriuvus sniego lavinai būtent šiose apylinkėse. Tiesa, jos plyti taip aukštai, kad jokia žeme važiuojanti transporto priemonė čia nepatenka, todėl medžiagos statybų metu buvo atgabentos sraigtasparniu. Namelį statė 12 žmonių grupė, įskaitant Vuerich šeimos narius, draugus ir kalnų gelbėjimo savanorius. Visi jie per vieną dieną sugebėjo sukonstruoti 30 panelių, kurias sukūrė ir pagamino Italijos įmonė „Diemmelegno“. Konstrukcijos rėmą jie suprojektavo taip, kad būtų išvengta sniego sankaupų. Ir net jeigu žiemą jis visiškai apledija, į pietus nukreiptą įėjimą pasiekę šilti saulės spinduliai, ištirpdo kelią vidun. Tokio pastato idėja gimė italų architektui Giovanni Pescamosca, kuris pareiškė: „Nuo pirmos pastatymo dienos ši vieta priklauso kalnų mylėtojams“. Iš medžio ir plieno pagamintoje palapinės formos pastogėje yra devynios miegamos vietos. Kuomet Cerio-Merlone taku žingsniuojantys nuotykių ieškotojai pavargsta, gali čia įsikurti kiek tik panorės arba... kiek ištvers, nes tokiame aukštyje (2 530 metrų virš jūros lygio) išretėjęs deguonies kiekis daugeliui gali virsti tikru organizmo išbandymu.

Žemiau pateiktoje vaizdo medžiagoje galite pasižiūrėti, su kokia jėga ir kaip netikėtai Italijos Alpių miestelį užklumpa sniego lavina:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(0)
(31)

Komentarai (0)