Kanados pavyzdžiu: Lietuvoje išmokėjus vidutinę mėnesio algą, gautume 1,3 bitkoino  (0)

Apie dešimt įmonių Kanadoje savo darbuotojams atlyginimus išmoka bitkoinais. Toks žingsnis gali lemti bitkoinų vertės augimą, mano virtualios bitkoinų keityklos Bitmarket.lt analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimybę atsiskaityti su savo darbuotojais virtualiąja valiuta praeitų metų pabaigoje suteikė Kanados bendrovė „Wagepoint“. Ši kompanija įmonėms teikia mokesčių ir atlyginimo apskaitos bei mokėjimo paslaugas.

Kadangi „Wagepoint“ vadovai domėjosi bitkoinais, nutarė pasiūlyti savo klientams paslaugą, kuri leistų atlyginimus išmokėti bitkoinais. Paslaugos kūrėjai pripažįsta, kad sukūrė ją labiau iš smalsumo ir abejojo, ar kas nors ja naudosis.

Iš pradžių taip ir buvo, tačiau nuo šių metų pradžios atsirado pirmieji mokėjimai, o iki šiol jau yra išmokėta 75 000 Kanados dolerių vertės atlyginimų. Įmonė gavo naujų klientų, kurie šią kompaniją pasirinko būtent dėl šios paslaugos.

Paslaugą teikianti bendrovė priima užmokestį įprasta valiuta, konvertuoja jį į bitkoinus ir perveda darbuotojams. Dažniausiai tokiu būdu darbuotojams yra išmokama dalis atlyginimo.

Tarp mokančiųjų atlyginimus bitkoins valiuta pirmauja IT ir kitų naujųjų technologijų srityje dirbančios bendrovės. Atsiskaitymas virtualiąja valiuta šioms įmonėms padeda pritraukti aukštos kvalifikacijos darbuotojų, kuriems yra patrauklu gauti pajamų tokiu būdu – jiems nereikia patiems gaišti laiko išsikeitinėjant įprastą valiutą į bitkoinus.

Virtualios bitkoinų keityklos Bitmarket.lt analitikai atkreipia dėmesį į tai, kad jei daugiau darbdavių visame pasaulyje algas mokės bitkoinais jų paklausa augs, o vertė – didės.

Šiuo metu bitkoinų keitykloje Bitmarket.lt 1 bitkoinas yra vertas 1449 litų. Skaičiuojant pagal šią vertę, vidutinis mėnesinis neto atlyginimas Lietuvoje antrąjį šių metų ketvirtį būtų buvęs maždaug 1,3 bitkoino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(4)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: