iPhone „skrodimas“: Apple skaudžiai kirto per Samsung kišenę  (5)

Praėjusį penktadienį prekyboje pasirodė išmanieji telefonai iPhone 6 ir iPhone 6 Plus. Jų pagrindu tapo procesorius A8 su 64 bitų instrukcijų palaikymu. Po naujųjų iPhone skrodimo pasirodė, kad procesorių gamina ne ilgametis Apple partneris Samsung.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis AppleInsider.

Šaltinio teigimu, Chipworks specialistai išardė naujuosius Apple išmaniuosius telefonus, kad galėtų išstudijuoti viduje esančius komponentus. Abu modeliai gavo 20 nm procesorių A8, kurio gamintojas yra Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), nors visus iki šiol mobilius Apple procesorius gamino korėjiečių Samsung.

Tokiu būdu, pasitvirtino gandai, kad Apple atsisakys Samsung paslaugų ir daugiamilijoninius užsakymus perduos naujam kontraktiniam gamintojui. Daugelis ekspertų sutinka, kad šitaip Apple atsikeršijo už savo pagrindiniam konkurentui mobilių įrenginių rinkoje, kuris kaltinamas eilės amerikiečių korporacijos patentų pažeidimu.

Kiek Samsung galėjo prarasti pajamų, netekusi tokio didelio kliento? Atsižvelgiant į tai, jog iPhone 5S įdiegto procesoriaus A7 kaina sudarė apie 19 dolerių, tuo tarpu vien 2014 m. IV ketvirtyje planuojama realizuoti 75-80 mln. iPhone 6/iPhone 6 Plus. Jei procesoriaus A8 kaina bus panaši į A7, Samsung gali netekti apie 1,425 – 1,5 mlrd. JAV dolerių vien per šį ketvirtį.

Kompanija Apple per metus paprastai realizuoja virš 200 mln. išmaniųjų telefonų iPhone, tie patys procesoriai paprastai naudojami ir planšetiniuose kompiuteriuose iPad, taip pat grotuvuose iPod, todėl Apple netekimas kompanijai Samsung taps rimtu iššūkiu (bent jau iki tol, kol nebus rasti nauji klientai).

Apple pasirinkimo politinį motyvą rodo ir tai, jog Samsung taip pat siūlo 20 nm technologinį procesą (jo pagrindu sukurtas firminis procesorius Exynos 5433, esantis vienoje iš Galaxy Note 4 modifikacijų). Juo labiau, kad gamybos perkėlimas yra gana brangus bei ilgai trunkantis procesas. Mažai įtikinantys motyvai, kad Apple siekia tiekėjų įvairovės: Samsung pakeitė vienintelė TSMC.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (5)