Rusai džiaugiasi išradę naują navigacijos sistemą  (2)

Rusijos mokslininkai pranešė išradę pirmą pasaulyje navigacijos sistemą, kuri naudoja Žemės magnetinį lauką. Apie praneša naujienų agentūra ITAR-TASS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja sistema gali dirbti autonomiškai, kartu gali tapti palydovinių navigacijos sistemų alternatyva. Technologija ir programinė įranga, skirta projekto įgyvendinimui, sukurta Rusijoje.

Apie naują navigacijos sistemos technologiją papasakojo Kritinių technologijų instituto konstruktorių biuro vadovas Aleksandras Ignatjevas. Jo teigimu, kalbant apie naujos sistemos tikslumą, ji nenusileidžia dabar eksploatuojamai GLONASS.

Projekte dalyvaujančio Saratovo universiteto Fizikos fakulteto dekanas Valerijus Anikinas patikslino, kad kalbama ne apie tai, jog viena sistema turėtų išstumti kitą. „Kalbant iš saugumo sferos prizmės, geriausia, kad jos abi egzistuoti viena šalia kitos, kad papildytų viena kitą, ypač jei, pavyzdžiui, kažkas nutiktų su palydoviniu ryšiu“, – pažymėjo jis.

Mokslininkai mano, kad komerciniai produktai su naujos navigacinės sistemos palaikymu prekyboje gali pasirodyti po kelerių metų. Teisybės dėlei reiktų pasakyti, jog panašias sistemas kuria ir kiti mokslininkai, pavyzdžiui Suomijos inovatoriai jau pristatė ir atitinkamą programėlę

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(10)
(-3)

Komentarai (2)