Eric Schmidt nesupranta iPhone 6 sėkmės: „Samsung tokį turėjo dar prieš metus“  (17)

Dabar, kai kompanija Google ruošiasi skyryboms su Motorola Mobility, ji jau negali būti laikoma išmaniųjų telefonų gamintoja, nors ir planuoja su partneriais platinti Nexus serijos mobilius įrenginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik Google direktorių valdybos pirmininkas Eric Schmidt mano, jog Apple yra vienas pagrindinių interneto giganto konkurentų, ir visa tai tiesa, kalbant apie operacinių sistemų, naudojamų išmaniuosiuose telefonuose, rinką.

Šiuo metu Google kontroliuoja virš 80 proc. mobilių operacinių sistemų segmento, tačiau Apple pavyksta išlaikyti labai didelį pelningumo lygį, nepaisant sąlyginai mažos rinkos dalies. Ir būtent tai rodo strategijų skirtumus – Google siekia apimti kuo daugiau vartotojų auditorijos, esant mažam pelningumo lygiui.

Savo idėjomis ir pastebėjimais apie kietą konkurenciją su Apple pasidalino Eric Schmidt, duodamas interviu naujienų agentūrai Bloomberg, kalbėdamas apie savo knygą „Kaip dirba Google“.

Atsakydamas į klausimą, kaip jis reaguoja į minias žmonių, kurie prie parduotuvių laukia iPhone 6, Eric Schmidt atsakė, jog dėl to labai stebisi, kadangi „Samsung tokius išmaniuosius telefonus buvo pasiūliusi dar prieš metus“.

Google direktorių valdybos pirmininkas mano, kad aštri konkurencija tarp Apple ir Google leidžia tobulinti išmaniuosius telefonus, kartu juos atpiginti, kad jie būtų prieinami kuo platesniam žmonių ratui, ir tai yra nuostabu.

Indijoje ir Kinijoje jau dabar galima įsigyti tikrai patrauklių išmaniųjų telefonų, kurie kainuoja mažiau nei $100, ir visa tai yra kietos kovos tarp Google ir Apple rezultatas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(14)
(1)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: