Šviesolaidinio interneto plėtra Lietuvoje erzina žmones: kabelis eina per kaimo vidurį, o interneto gauti neįmanoma

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytra 2014-09-30 14:08
- Ar tokia savivalė neprieštarauja konstitucijai? p.s. .. jei aš nusipirkau sakykim kompiuterį ir išeitų neturiu teisės jo (kompiuterio) paslaugų pardavinėti kitiems? čia pagal kokį straipsnį?
Vytax 2014-09-30 17:28
Mano gimtajame miestelyje iki RAIN projekto įgyvendinimo buvo pajungta tik labai nedidelis skaičius DSL vartotojų. Tik atvedus RAIN optiką Teokomas pradėjo įvesti DSL internetą visiems norintiesiems. Be to leido rinktis ir didesnės spartos planus ir pati interneto ryšio kokybė pastebimai pagerėjo. Dar visai neseniai ir Omnitel 3G siųstuvą pakabino. Nors jų kainodara visai nepatraukli.
Raimundas T. 2014-10-01 09:23
Kęstuti, Mariau. Mokyklos bibliotekos ir dauguma prijungtų institucijų iki šiol neturi kaip susimokėti už RAIN paslaugas. Ir niekas neturi be papildomų subsidijų. Jei būtų įperkama paprastiems mirtingiesiems - nereikėtų galvoti apie paskutinės mylios sprendimus už mokesčių mokėtojų pinigus. Todėl ir trūnija tie kabeliai. Nereikia apie optikos kainas. RAIN mąstais diegiant optinius sprendimus įmanomi įvairūs "pusiau mėgėjiški" variantai už pakankamai patrauklias kainas. Bet dabar diegiama brangi telekominių standartų įranga. Taip kyla kaina. Esminis klausimas į kurį reikia atsakyti - kam tai NAUDINGA ? Follow the money.
Nerkus 2014-10-01 10:26
mat kaip čia su tuo RAIN. Truputi ne į temą, bet viskas labai panašiai ir su vandentiekiu kaimuose. Visus priverstine tvarka prijungė prie vandentiekio ir kanalizacijos, o kai kur kainos pasidarė 20-30 lt už kubą, nes nedaug vartotojų, tai žmonės ramiai grįžta prie šulinių ir gręžinių, nes ir arkliui aišku buvo, kad mažuose kaimuose tokie dalykai nepasiteisins, bet Europa davė pinigų, tai reikia kažką daryti.