Nusimato proveržis: SSD kaupiklių kainos pasiekė istorinį minimumą  (10)

NAND Flash atminties mikroschemas naudojantys duomenų kaupikliai atpigo iki naujų žemumų. Jei visai neseniai buvo kalbama apie 1 dolerį už 1 GB, tai dabar šis rodiklis sumažėjo iki labai patrauklios ribos, rašo taivaniečių puslapis DigiTimes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei prieš porą metų buvo kalbama apie 1 $ už 1 GB, o prieš metus – apie 0,7-0,8 $ už 1 GB, tai dabar pasiekta 0,35-0,39 $ už 1 GB riba. Tokiu būdu, 120-128 GB talpos SSD šiuo metu tiekiami už maždaug 50-55 $, tuo tarpu 240-256 GB modeliai – už 100 $, ir kainos toliau mažėja.

Pagrindine tokio pigimo priežastimi tapo mūsų regione mažai žinomų Kinijos kompanijų Galaxy ir TIGO kainų karas. Jų tikslas – pašalinti iš Kinijos rinkos užsienio prekės ženklus. Ir jiems tai pavyksta: Kingston ir Samsung (didžiausi SSD tiekėjai Kinijoje) priversti peržiūrėti savo kainodarą.

Galaxy ir TIGO nėra tikrieji gamintojai – už jų nugarų stovi gerai žinomos kompanijos Phison ir JMicron, kurių kontrolerių pagrindu sukurti SSD apjungia deramą spartą, patrauklias specifikacijas ir gana nedidelę kainą.

Kompanijos Phison įkūrėjas ir vadovas Pua Khein-Seng pareiškė, kad artimiausiu metu SSD rinkos laukia globalūs pokyčiai: įvyks naujos pyrago dalybos, o kas nesugebės užimti deramos rinkos dalies, turės nutraukti veiklą šioje srityje.

Norėdami didinti konkurencingumą, gamintojams ir NAND Flash kontrolerių kūrėjams turės apjungti jėgas. Pavyzdžiui, Phison bendradarbiauja su Toshiba ir Kingston, taip pat savo produkciją aktyviai siūlo kitoms kompanijoms, kurios nori išleisti SSD su savo prekės ženklu.

Kainų mažėjimas ir pardavimų augimas teigiamai įtakos kontraktinio gamintojo TSMC pajamas. Jis yra pagrindinis atminties mikroschemų gamintojas kompanijoms JMicron, Phison, Silicon Motion ir Marvell (pastaroji yra didžiausia SSD skirtų kontrolerių tiekėja).

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: