Nė šėšėlio vokiškos galybės: inspekcija parodė, kokia vargana padėtis Vokietijos kariuomenėje  (9)

Vokietijos karinių pajėgų Bundesvero vadai įspėja: trūksta technikos, o tai riboja kariuomenės galimybes. Vokietijos žiniasklaida taip pat rašo apie daugybę lėktuvų, sraigtasparnių ir kitokios karinės technikos avarijų, rašo Tvn24.pl.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-10-01 Nė šėšėlio vokiškos galybės: inspekcija parodė, kokia vargana padėtis Vokietijos kariuomenėje  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kariuomenės Karinių pajėgų pagrindinis inspektorius generolas Volkeris Wiekeris trečiadienį informavo Gynybos komisijos narius apie neraminančią situaciją kariuomenėje. Susitikimas buvo uždaras, tačiau jame pateikta informacija pasiekė ir žiniasklaidos priemones.

Kaip rašo „Sueddeutsche Zeitung“, parlamentarai pakraupo matydami pateiktus duomenis. Iš 180 šarvuočių „Boxer“, kuriuos turi Sausumos pajėgos, tik 70 tinkami naudoti. Kiti yra taisomi, bet jiems trūksta atsarginių dalių.

Ne ką geriau atrodo situacija ir Karinėse oro pajėgose. Iš 31 sraigtasparnio „Tiger“, kuriuos teoriškai turi kariuomenė, techniškai tvarkingų tėra 10, iš 33 NH-90 – tik aštuoni.

Oro pajėgų vadų teigimu, Vokietijos karinė aviacija nesugebės vykdyti naujų NATO keliamų uždavinių.

Leidinys „Bild“ tvirtina, kad Karinės oro pajėgos šiuo metu gali pasikliauti vos 42 iš 109 naikintuvų „Eurofighter“ ir 38 iš 89 „Tornado“.

Ne ką geresnė situacija ir Karinėse jūrų pajėgose. Iš 43 laivuose dislokuotų karinių sraigtasparnių vos penki yra visiškai tvarkingi. Trys iš penkių žvalgybinių lėktuvų „P3-Orion“ dėl gedimų negali pakilti. Su laivais situacija panaši, dalis stovi uostuose, dalis plaukioja, bet ne visiškai sukomplektuoti, o tai riboja jų galimybes veikti.

Oficialiai žiniasklaidai ši informacija nebuvo patvirtinta, kariškiai dangstosi karine paslaptimi. Bet gynybos ministrė Ursula von der Leyen pripažino, kad kariuomenė turi problemų su technika, kurios nemaža dalis pasenusi. Tačiau Gynybos ministerija apie tai nuolat kalba su karinės pramonės atstovais.

Tokie pasakymai nesumažino Gynybos komisijos narių pasipiktinimo, jų teigimu, tokia informacija apie karinių pajėgų situaciją yra „nemaloni staigmena“, o pati situacija yra „dar prastesnė, nei visi manė“.

Netvarkingos karinės technikos gedimai trikdo suplanuotas Vokietijos kariuomenės operacijas.

Kurdus, kovojančius su džihadistais Irake, turėję apmokyti septyni Vokietijos karininkai dėl lėktuvo avarijos įstrigo Bulgarijoje. Ginklus ir amuniciją kurdams taip pat vėluota išsiųsti, kadangi tam skirtas krovininis lėktuvas buvo sugedęs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai (9)