Kodėl Ukraina taip įnirtingai gina iš esmės sugriautą Donecko oro uostą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

giedrius.saugai 2014-10-09 09:40
Tada turėtų būti taip : nuverčiama valdžia ir priimama nauja konstitucija. koks skirtumas ta vėliava, Kijeve valdžią vertė su Europos sajungos vėliava. Krymas atsiskyrė su Rusijos vėliava. tik va, krymas atsiskyrė padaręs referendumą, o Kijevas referendumo nedarė. O juk galėjo atsiklaust žmonių nuomonės ar jiems patinka naujoji valdžia. Manau, palaikymo jie būtų nesulaukę.
giedrius.saugai 2014-10-09 09:51
Parašei ne temą. Jei turėjai omeny Ukrainos atvejį, tai priminsiu, kad Janukovičius buvo grynai pro vakarietiškas. Juk jis kelis metus prieš tai vis žadėjo apie eurointegraciją. Tačiau kai jam išvertį tos "partnerystės" sutarties tekstą, ten jiems visiems plaukai pasišiaušė ( šiaip susiraskit pasidomėkit kokiomis salygomis Ukraina turėjo sutikti),- ekonominis krachas! Antras dalykas.Pakartosiu,- Rusija jokios kariuomenės niekur neįvedė. Jei būtų įvedę, tai Kijeve senai plevėsuotų Rusijos vėliava. Tad turėjai parašyti taip : Rusai nuverčia projaponišką vadą. Tada Kinija ploja rankomis, siunčia humanitarinius konvojus, bet kariuomenės neįveda kurią pusę palaikai?
_alvydas_ 2014-10-09 10:05
Parašiau kaip tik tiksliai į temą, Krymas = ta kažkokia teritorija palei Kinijos Rusijos sieną. Manau ten tikrai atsirastų koks žemės lopinėlis kur seniau priklausė Kinijai ir dabar gyventojai prabalsuotų už sugrįžimą. Ir nieks netrugdė Janukovičiui surengti referendumo dėl ES.
sloggi 2014-10-09 10:29
I sibira dabar jau niekas nebesius, pergerai ten gyventi butu. Dabar i afrika greiciau isvestu nei i sibira, na nebent reikia dar koki miesta kur ledynuose pastatyt, tai gal ir tremtu. Toks jausmas, kad siais laikais zmones vel pradeda pamirsti karo smagumus. Kol zmonijai speju neismusi tokios rimtos skyles istorijoje, kad visi bijotu pakartot tapacia klaida, tol visad bus kas kipisuos su kitais.
Aklas 2014-10-09 11:00
Kaip tai koks skirtumas kokia veliavia. Ant rados buvo iskelta europos sajungos veliava? ir EU yra valstybe? Prezidentas isrinktas rinkimu metu su aiskiais tikslais, net Putinas tai pripazysta. Zodziu baik kliedeti. End.
giedrius.saugai 2014-10-09 17:56
Krymas autonominė respublika, o tai nėra lygu kažkokiai teritorijoj palei Kinijos Rusijos sieną. Tai du skirtingi dalykai. Krymo prisijungimas buvo teisėtas 100%. O va Donecko atvejis, jau visai kas kita. Ukrainos atžvilgiu maištas rytų Ukrainoje,- tai separatizmas. Dar kartą priminsiu, kad Putinas nepalaikė viso to judėjimo Rytų Ukrainoje.
GTRooTube 2014-10-09 18:22
Aš norėjau paklausti žmonių, kurie palaiko Rusiją. Kodėl Rusija stiprina kariuomenę, perka karinį laivą iš Prancūzijos, skelbiasi, kad rekonstruos atominius laivus per porą metų, daro paradus kur gatvėmis rieda milžiniškas kiekis karinės technikos, jeigu Rusija su niekuo nenori ir neketina kariauti? Rusijai niekas negrasina.
bahuriux 2014-10-09 18:25
Ta kokio bb ten siuntineja savo turistus ir i Donecko ir Luhansko Norfas siuncia automatus, tankus ir prieslektuvines gynybos sistemas, kuriuos dalina netgi be talonu?
giedrius.saugai 2014-10-09 19:56
Yra toks posakis " nori taikos,- ruoškis karui" . Amerikai irgi niekas negrasina, niekas nėra jos užpuolęs jų žemėse, tačiau jų gynybos biudžetas didžiausias pasauly.
giedrius.saugai 2014-10-09 20:45
Jau rašiau aukščiau: Rusijai nebėra kur dingti, kebli situacija. Kažkada Putinas pasiskelbė kad saugos rusakalbius " tautiečius", tai dabar turi tai daryti, negali palikti likimo valiai, tad ir padeda visais įmanomais būdais, išskyrus Rusijos armijos įvedimu į Ukrainos teritorija. Jeigu būtų Rusijos armija įš tiesų kirstų Ukrainos sieną, mes sužinotume tą pačią minutę, nes pačioje Rusijoje aktyviai veikia 5 JAV kolona, kuri tuoj "išreklamuotų" .
Niko 2014-10-09 20:50
Teisingai pasakyta. Kremlius skleisdamas dezinformacija, naudojasi bukiausiu zmoniu sluoksniu, kurie nemato akivaizdziu faktu ir ta dezinformacija tiki. Bet, manau, protas nugales.
Niko 2014-10-09 20:58
Tai, kad kol nebuvo tavo tu vadinamuju "gelbetoju", rusakalbiai ir namus turejo ir pavalgyt uz ka turejo, seimos nariai buvo gyvi, vaikai ramiai vaiksciojo i mokykla, galejo ramiai kalbeti ir nesijaudinti, kad koks savaite "pyles" "gelbetojas" nesugalvos isprievartauti zmonos, uzmust pati ir su jo masine nulekt i pirtele pagert toliau. Kai tik rusijos armija kerta Ukrainos siena iskarto pasirodo palydovines nuotraukos, kuriose aiskiai matosi karines technikos ir kariu judejimas Ukrainos teritorijoje, pilna pasienyje gyvenanciu Ukrainieciu nuotrauku, video medziagos, liudijimu, kaip rusu karine technika kolonom vaziuoja per Ukraina, bet turbut putinas liepia to nematyti?
giedrius.saugai 2014-10-09 21:20
Kur tos nuotraukos? Ar tos su žaislinėm mašinytėm? Juk yra pakviesti stebėtojai, stebi tą sieną ir nieko jie nemato. Tik Delfis kas dien rėkia " rusai puola". " Rusijos tankai galimai kirto sieną" ir taip jau pusę metų. Vis kerta ir kertą tą sieną, vis rieda tie tankai... Gandai.
giedrius.saugai 2014-10-09 21:28
Taip, teisingai, protingi žmonės tiki Lietuvos žiniasklaida, tiki Psaki, kuri sako ,kad Baltarusijos krantus skalauja Baltijos jūra, kad tai ne Rusija tiekia dujas Europai, o Europa Rusijai . Kaip netikėsi, juk meluoti galis tik kruvinasis Putino režimas, vakarai sako tik tiesą. Tiesą sakė ir 2003 metais , kad Irake yra cheminis ar koks tai ginklas, reikia užpulti. Nu nerado jo.- smulkemena. Žuvo pusę milijono civilių, šalis chaose. Nu ir kas ,- mes protingi, netikim krembliaus dezinformacija
Niko 2014-10-09 21:32
Taip Kremlius liepe galvoti? Visas civilizuotas pasaulis juokesi is rusijos bandymo gintis, kad nuotraukos paimtos is zaidimo, tai begalo absurdiska, o tau, sueina belekas. ESBO stebetojai,kad ir kaip nori, bet gaila neturi priejimo stebeti sienos, kai pagaliau gales, eksponentiskai net bukaprociai prades suprasti, kaip juos rusija apgaudinejo.
bahuriux 2014-10-09 21:35
Ir tu nori pasakyti nei vienas tankas, nei vienas sarvuotis, nei vienas Cecenas, nei viena BUK taip ir neivaziavo i Ukraina. JOOOO, varyk ir toliau tokiam stiliuj.
_alvydas_ 2014-10-09 21:40
O jeigu sirgti ne tik už slavų rytinę frakciją, o už visą Žemės civilizaciją. Ar situaciją dabar gerėja pasaulyje? Ar viso pasaulio interesai nebuvo labiau paisomi tarkim prie kokio Gorbačiovo, Jelcino?
Niko 2014-10-09 21:42
Kada kur ir kas sake, kad Baltarusijos krantus skalauja Baltijos jura ir kad dujas Europa tiekia rusijai? Protingi zmones moka susirasti objektyvios informacijos ir, esminis skirtumas nuo silpnesni issilavinima turinciu zmoniu ir tikinciu rusijos dezinformacija, protingi zmones geba pasverti faktus ir patys suprasti, kas visgi vyksta.
giedrius.saugai 2014-10-09 21:54
Kas taip sakė? https://www.youtube.com/watch?feature=p ... nkB7OgxNh8 Sakai žmonės geba patys viską suprasti? o tai kodėl tada mūsų valdžia mano kitaip? Jie už mus nusprendė, kad žmonės nepajėgūs patys atskirti pelų nuo grūdų ir uždraudė Rusijos kanalus
giedrius.saugai 2014-10-09 22:01
Tiesa, čėčėnai. Pala Čėčėnijos Rusijos kare čėčėnai kariavo prieš Rusiją, o dar- už Rusiją, - kaip tai? užmiršo, kad Rusija yra priešas, juk tai ji neleido gimti laisvai demokratiškai Čėčėnijos respublikai.