Neįtikėtina: 2015 m. turėsime jau 15 TB talpos kietuosius diskus  (0)

Kompanijos TDK ekspozicija parodoje CAETEC neapsiribojo vien tik energetiškai nepriklausoma atmintimi STT-MRAM. Kompanijos atstovai pažadėjo, kad 2015 m. pabaigoje arba 2016 m. pradžioje pasirodys net 15 TB talpos kietieji diskai, praneša puslapis Future Zone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati japonų kompanija TDK nėra kietų diskų gamintoja, tačiau jos pažangiausių technologijų donorais yra tokie tradiciniai kietųjų diskų rinkos gigantai, kaip Seagate ir Western Digital (WD).

TDK siūlo naudoti termoasimetrišką magnetinio įrašymo technologiją (HAMR), nes ši leidžia gerokai padidinti įrašomų duomenų tankį. Pagrindinė HAMR idėja – lazerio naudojimas lokaliai atminties celei įkaitinti tuo metu, kai reikalingas permagnetinimas. Įkaitinimas lazeriu leidžia žymiai sumažinti minimalius srities, kurioje saugomas duomenų bitas, matmenis.

Reikia priminti, kad iš pradžių kietų diskų gamintojai siūlomą technologiją HAMR ketino pradėti naudoti dar 2010 m., tačiau planai pasikoregavo iki 2013 m. Vis tik pastaruoju metu HDD gamintojai savo strategiją pakoregavo dar kartą, o komercinių kietųjų diskų su HAMR debiutą nukėlė iki 2020 m.

Panašu, kad kompanijos TDK specialistai rado būdų, kaip technologiją HAMR padaryti tinkama naudojimui masiniuose HDD žymiai anksčiau, nei to tikėjosi Seagate ir WD inžinieriai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: