Putinomikos pakasynos? Kuveitas pareiškė, kad naftos kainos kris iki 76 dolerių už barelį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zaliaakis 2014-10-15 22:06
svajones ar realybe, cia jau ateitis parodys. Bet nuo kas ko vistiek turi pradeti... Dauguma tai tikrai aptinge ir prasigere(kas ir Lietuvelei jau daros). Matyt taip jiems parankiau, bent taip atrodo ? Cia gaunas kai neturi ko valgyt ir nebera is ko gauti, tada ir galvoti pradedi Investiticijos is uzsienio yra gerai ir labai. Bet kai pelnas keliauja atgal is kur atejo, jau nera gerai. Norint geresnes geroves, kuo daugiau ,,slamanciu,, turi likti viduje ir ju dideti is ,,isores,, Kitaip nei bus is ko klesteti, nes nebus is ko ? Tas pats ir pas mus. Kapitalas ateina ir issinesa daugiau nei atnesa. O savo tiek neprigaminam(visom prasmem). kad slamancius trauktume is svetur pas save. Bankai, dideles kompanijos pagrinde ne musu, o kitu valstybiu ir pelnas ten eina. Va ir po truputi nebera is ko geriau gyventi, skolos auga ir ttt...
immortallt 2014-10-15 22:32
zaliaakis, prašau, nenusikalbėk. Jei ne užsienio kapitalas, tai Kinija geriausiu atveju būtų tik pusę pasiekus, nei dabar turi. Rusija be užsienio kapitalo dabar gyventų taip pat, kaip prieš SSRS žlugimą. Patys technologijų kurti nesugeba. Net interneto neturėtų. Kalba apie savo procesorius... Kuriuos gamina pagal 128nm technologija, kai pasaulis gamina berods pagal 24nm? Arba GPS'as, kurio plokštė užima daugiau nei dabartinių telefonų dydis. Sukūrė naują povandeninį laivą, naujoms balistinėms raketoms, kurios kiek pamenu tik 1/2 ar 1/3 pasiekia taikinį. Užsienio kapitalas, tai ne tik pinigai, tai žinios ir gebėjimai! Nuostabu yra vietinis kapitalas, bet jei jis atsilikęs, nieko nepadarysi. Negana to, vidinis kapitalas irgi bėga, ir labai sparčiai. Čia jau tie, kurie dar laikė savo lėšas šalyje, o dauguma būtent ir nelaikė Rusijoje. Užsienio kapitalas atėjęs tau palieka procentus, sukuria periferinę industriją ir specialistus. Žinoma, pasiima ir savo grąžą, bet užsienio kapitalas, jei yra sudaryta skaidri aplinka, yra vienareikšmiškai gerai. Vietinis kapitalas lygiai taip pat bėga, kaip užsienio.
Skeleton 2014-10-15 22:48
Ką gi, atrodo Saudo Arabija kyla į karą prieš Šiaurės Amerikos skalūnų naftą (ir dujas). Ne veltui per krizę vienas amerikiečių ekspertas sakė, kad 80 dolerių už barelį yra "addiction limit", kaina virš kurios amerikiečiai kad ir kaip nenoriai imasi veiksmų naftos vartojimui sumažinti. Dabar jau 7 metus nuo 2014 metų benzino vartojimas kasmet tik mažėja: amerikiečiai pradėjo mažiau važinėti, po truputį perka ekonomiškesnes mašinas, kasmet po truputį naudoja vis daugiau biodegalų. Bet didžiausia grėsmė (naftos pumpuotojams) ateina iš skalūnų dujų: naftos barelio energetinis ekvivalentas dujomis Šiaurės Amerikoje kainuoja maždaug 26 dolerius. Nors dar yra labai mažai dujų infrastruktūros, bet daug miestų transporto (kaip autobusai arba šiukšliavežės) jau pereidinėja prie dujų. Bet naujos dujų "degalinės" atidaromos bene kasdien: http://www.ttnews.com/articles/basetemp ... as-Station Na žinoma ilgalaikėje perspektyvoje Tesla grasina gaminti po pusę milijono elektromobilių per metus... Arabams yra kuom susirūpinti. Ir rusams.
Rukis 2014-10-15 23:02
Nežinau iš kur ištraukei, bet jei taip nutiktų ar bent įsivaizduoji kas tam Saudo Arabijos šeichui atsitiktų? Jei nesileis rūrinamas, tai visam jo valdymui ateis galas. Jei jau esi diktatorius, pasirūpink kad esi tvirtas (ir naudingas) vakarų sąjungininkas, kitaip žlugsi.
Simplicity 2014-10-15 23:24
Tu užsienio spaudą pavartyk. JAV labai rimtai pradėjo su nafta ir dujomis žaisti. Anksčiau JAV savo išteklius marinavo, laikė ateitiems kartoms, bet panašu, kad susivokė, jog iškastinį kurą vieną dieną pakeis energija iš atsinaujinančių šaltinių. (Bent jau aš taip manau.) Jei jie savo naftos neparduos šiandien po 80$ už barelį, tai po metų ar penkių už tą patį barelį gali ir 20$ negauti (čia vaizdžiai kalbant). Saudo Arabija ir Kuveitas to juodo gero irgi per akis turi, irgi suvokia, kad vieną dieną to juodo gero išsivysčiusiam pasauliui nebereikės, ir todėl stengiasi kuo daugiau išmesti į rinką, kad amerikiečiams paprasčiausiai neapsimokėtų užsiimti naftos gavyba. Jei kas ir nukenčia šiame naftos kare, tai tik Rusija. Rusų diplomatai jau grasinimais svaidosi, pyksta ant Saudo Arabijos už tai, kad OPEC'as nesiruošia išgaunamos naftos kiekių mažinti. Kaip Reiganas sugriovė TSRS, taip Obama, panašu, kad sugriaus Rusiją.
immortallt 2014-10-16 09:18
Beje, visai pamiršau, nesitikėkite tokio pat kuro atpigimo kolonėlėse, koks yra naftos atpigimas doleriais. Euro kursas krenta, atitinkamai naftos kainos kritimas yra ženkliai sumažinamas. Jei norite lyginti kiek nukrito naftos kaina Europai su degalų kainų kritimu, pasiverskit naftos kainas pagal tos dienos kursą į Eurus.
Erodas 2014-10-18 07:56

Pumper 2014-10-18 09:29
Paistalai. Lietuvoj kuro kainos stabilios jau kelis mėn. kai benzinas ~4.5lt, o dyzelis ~4.3lt. Doleris per 3 mėn. pabrango ~6 proc. (nuo ~2.55lt iki ~2.7lt). Nafta per 3 mėn. atpigo ~20 proc. (nuo ~101usd iki ~82usd). Logikos nesimato, o ir degalinės vis pasakoja, kad kainos nekrenta, nes turi brangių atsargų (tokių visada keliem mėn. užtenka, iki naftos kainų grįžimo atgal, kai kainos taip ir nenukritę visada dar pakyla) ir nieko nekalba apie dolerį.
kionig 2014-10-18 10:43
Tai tikriausiai ir "Gasland" 'dokumentika' buvo arabų sumanymas prieš skalūnus? Ne sąmokslas, ką? P.S. Lyg tais kažkur girdėjau, kad vienu metu, jog mūsų premjeras peržiūrės skalūnų gavybą iš naujo, kai pamatė, kaip ten tie skalūnai ant mielių auga.
Kadras 2014-10-18 13:50
Tai kad naftos kainos tik rugsėjo antroje pusėje tep radijo mažėti. Tai logiška kad dar nesimato degalinėse ryškaus pokyčio, bet bent mano degalinėje kur pildosi dyzelis atpigo 12ct kazkur
immortallt 2014-10-18 16:27
Sveikinu, tu matai labai pelningą nišą - eik daryti milijonų. Jei neini, tai gal neskiesk šūdo. Atsibodo jau apie tą patį ir apie tą patį. Kaip į sieną žirniai. Vietoje to, kad domėtumeisi, kaip davatka bažnyčioje bumbi. O naftos kainą imi JAV ar Europos? Dar žinojai, kad benzino kainą sudaro ne tik nafta? O dar kažkaip ir meluoji, kad neatpigo kuras kolonėlėse. Nueik į Mažeikių naftos puslapį bent jau.
pastuh 2014-10-18 17:06
Vaziuodamas autobusu visada stebiu degaliniu kainas. Dvi skirtingos,bet kainos sokineja vos keliais centais.
Arthuras 2014-10-18 19:13
Šitas teiginys galiotų tik tuo atveju, kuomet nebūtų be galo didelių verslų, tokių kaip Maxima Lietuvoje. Visais kitais atvejais - bukas kliedesys.