Atnaujinta apsauga „Kaspersky Internet Security“: ypatingas saugumas atliekant finansines operacijas  (1)

„Kaspersky Lab“ išleido naują savo pažangiausio produkto vartotojų apsaugai versiją „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“. Atnaujintame sprendime – ne tik efektyvumą priešintis kibernetinėms grėsmėms jau įrodę instrumentai, bet ir daugybė naujų funkcijų naudotojo privataus gyvenimo konfidencialumui užtikrinti. Be to, pagerintas sprendimo našumas, aktyvus darbas nebedaro įtakos kompiuterio veikimo greičiui ir jame paleistoms programoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip parodė 2014 m. „Kaspersky Lab“ kartu su bendrove „B2B International“ atliktas tyrimas, elektroniniai įrenginiai – ne tik įrenginiai prisijungti prie interneto. Naudotojai jiems patiki asmeninį gyvenimą, vertingą informaciją, netgi pinigus. Remiantis apklausos duomenimis, 61 proc. Europos naudotojų įrenginiuose saugo ypač konfidencialią informaciją ir baiminasi, kad ją gali pamatyti tie, kam ji neskirta. Dar 64 proc. bijo slapto sekimo per internetinę kamerą. O 48 proc. reguliariai atlieka finansines operacijas internetu, įvesdami konfidencialius bankinius duomenis įvairiuose tinklalapiuose. Tokia veiksmų, informacijos ir įrenginių įvairovė, be abejo, reikalauja užtikrintos apsaugos. Ir „Kaspersky Lab“ produktų kūrėjai tai turi omenyje.

Pavyzdžiui, ypatingas režimas „Saugūs mokėjimai“, skirtas atlikti finansinius sandorius tinkle, dabar apsaugo nuo nesankcionuotos prieigos ne tik naršykles bei kompiuterio ekraną, bet ir apsikeitimo duomenimis buferį. O tai reiškia, kad apgavikai neturi šansų perimti vertingą informaciją, kai mokėjimo paslaugos tiekėjui perduodami naudotojo duomenys.

Dar viena nauja „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ funkcija – internetinės kameros apsauga. Ne paslaptis, kad vienas iš populiarių kibernetinio šnipinėjimo būdų yra prisijungimas prie internetinės kameros ir jos transliuojamo vaizdo perėmimas. Kad vertinga informacija, pavyzdžiui, kreditinių kortelių duomenys, banko sąskaitos detalės, taip pat kameros apimties zonoje atliekami veiksmai, nepatektų į apgavikų rankas, „Kaspersky Lab“ į naują „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ produkto versiją įtraukė specialią apsaugos funkciją nuo nesankcionuoto prisijungimo prie internetinės kameros. Naujoji technologija seka bet kokius priedus, bandančius prisijungti prie internetinės kameros, perspėja naudotoją apie šiuos bandymus ir, reikalui esant, blokuoja prieigą prie kameros1.

Į vertingus naudotojo duomenis nusitaikiusios ir programos šifruotojos. Jos ne tik paverčia failus neskaitomais, bet neretai ir reikalauja išpirkos už prieigos prie informacijos atkūrimą. Šios problemos negalima išspręsti pašalinant kenkėjišką programą, tačiau pasitelkus „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ galima atnaujinti duomenis. Pagerinta aktyvumo stebėjimo funkcija dabar ne tik analizuoja visus operacinėje sistemoje vykstančius procesus, bet ir automatiniame režime kuria rezervines failų, turėjusių kontaktą su įtartina programa, kopijas. Jei informacija vis dėlto pasikeitė dėl kenkėjiškų programų, produktas automatiškai atnaujina rezervinę failo kopiją1.

Dar vienas apgavikų mėgstamas metodas – duomenų perėmimas per neapsaugotą jungtį per Wi-Fi. Dabar „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ gerokai pasunkins kenkėjų dalią. Nauja viešųjų Wi-Fi tinklų saugumo patikrinimo funkcija įvertina vienos ar kitos prieigos vietos patikimumą ir apsaugą bei perspėja naudotoją, jei buvo aptiktas potencialus pavojus. Be to, sprendimas teikia naudotojams patarimus ir rekomendacijas dėl saugios prieigos Wi-Fi tinkle nuosavame name1. Atnaujintas sprendimas taip pat atlieka internetinio srauto per Wi-Fi, 3G ir 4G tinklus kontrolę ir padeda optimizuoti išlaidas už mobilųjį internetą2.

Funkcija „Tėvų kontrolė“ palaiko saugią paiešką socialiniuose tinkluose – vaikas galės pamatyti tik tuos vaizdo įrašus, kurie jam tinka pagal amžiaus apribojimus.

Galiausiai kiekvienas įrenginio, kuriame įdiegta nauja „Kaspersky Internet Security – multi-device 2015“ versija, savininkas galės būti tikras, kad jo naudojama apsaugos programinė įranga yra pažangiausių technologijų, mat atnaujinimai dabar atiekami automatiškai.

„Šiuolaikiniai naudotojai apie kibernetines grėsmes išmano daugiau, labiau rūpinasi duomenų apsauga ir baiminasi įsibrovimo į privatų gyvenimą. Būtent todėl bendrovė didelį dėmesį skiria kompleksinei apsaugos sistemai, galinčiai užtikrinti aukštą konfidencialumo lygį ir ne tik skaitmeninio naudotojo pasaulio, bet ir jo realaus gyvenimo saugumą“, – teigia Andis Šteinmanis, „Kaspersky Lab“ Baltijos šalyse vykdomasis direktorius.

Papildomą informaciją apie sprendimus Lietuvoje rasite platintojo tinklalapyje adresu: http://kaspersky24.lt.

1 Taikoma tik operacinei sistemai Windows
2 Taikoma Windows 8 ir senesnėms versijoms

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(2)
(-1)

Komentarai (1)